Најновије

ВАЦИЋ: Вође протеста у време власти ДС подржавале хапшење демонстраната!

Председник Александар Вучић затражио је од надлежних органа да аболирају и ослободе све учеснике протеста који су прекршајно кажњени због насилног упада у РТС и током протеста испред Председништва. Oвај позив се не односи на оне који су носили моторну тестеру или напали полицајце, преносе медији.

Вацић, Стефановић, Ђилас (Фото: Јутјуб/Српска десница)

Председник Српске деснице Миша Вацић један је од ретких противника протеста који је међу првима затражио пуштање осуђених. Он је раније дана путе Твитера јавно осудио слање у затвор момака који су прекршајно осуђњени.

- Павле Цвејић мора да буде пуштен на слободу. Није ово време Тадићеве диктатуре да се хапсе младићи и шаљу одмах 30 дана у затвор. Ово кажем као неко кога је Тадић исто тако ухапсио и одмах послао у затвор 30 дана због организовања протеста. Држава мора да ухапси Ђиласа и Бошкића - написао је Вацић.

У изјави за Правду Вацић поздравља одлуку Вучића да позове на аболирање оних који су починили прекршај указујући да су у томе види кључна разлика између садашње власти и "диктаторског режима Бориса Тадића". 

- Прекршајно осуђенима није место у затвору и то тврдим као неко ко је прошао тортуру режима Бориса Тадића.  У време власти Демократске странке на стотине младих је било по затворима због прекршаја. У затвор се ишло због одржавања протеста, писања графита против власти, певања или скандирања на стадиону. И сам сам био у затвору као и мој брат, пријатељи и саборци, али и многи други. Зато могу да кажем "Браво Вучићу", јер је показао да није диктатор као што је био Тадић - објашњава Вацић.

Вацић посебно указује да су вође данашњих протеста у време Бориса Тадића били у врху власти и подржавали да се омладина прекршајно шаље на по 15 или 30 дана затвора. 

- Када смо ми затварани за исказан став и противљење режиму Бориса Тадића, ови који сада воде протесте су били са њим у власти. Његов градоначелник Ђилас, његов министар Вук Јеремић, његов преговарач у Бриселу Борко Стефановић нису осуђивали хапшење противника власти и слање омладине у затвор. Једини који тада није хапшен био је Бошко Обрадовић из Двери, јер је и тада као и сада био њихов. И глумци који се сад буне тада нису осуђивали хапшења српске омладине јер су добијали новац за снимање својих антиасрпских филмова - подсећа лидер Српске деснице и додаје да је у време власти ДС 2010. године затворено преко 800 младих родољуба, а да ни један није аболиран.

Вацић је још једном позвао Вучића да ухапси Бошка Обрадовића и Драгана Ђиласа као најодговорније за упад у РТС:

МУП је саопштило је да је полиција у претходна два дана привела 18 особа у вези са протестима и упадом у зграду РТС, од којих девет због прекршаја закона о јавном реду и миру, а осам због учињених кривичних дела. Међу њима је један ученик Филолошке гимназије у Београду, због чега су његови другари организовали протест "Правда за Павла".

O oснивању одбора Српске деснице у Сремским Карловцима читајте ОВДЕ

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА