Најновије

ЗАР КОРДОН НА ДЕЦУ?! Корисници друштвених мрежа згрожени сликом са протеста ђака који траже ослобађање ухапшеног друга! (ФОТО/ВИДЕО)

Судећи по коментарима, корисници друштвених мрежа углавном су згрожени сликом кордона испред ђака Филолошке гимназије у Београду који су се били окупили испред Полицијске управе за град Београд у Булевару деспота Стефана, где су тражили ослобађање свог школског друга Павла Цвејића, ухапшеног због упада у зграду РТС током протеста "1 од 5 милиона".

Средњошколци протествују у Београду (Фото: Јутјуб)

- Уколико за 48 сати Павле не буде пуштен и не буде му избрисан досије да може нормално да настави да живи, долазићемо сваки дан, и не само ми из Филолошке гимназије, него све школе и сви људи који се боре за правду - рекао је Павлов друг из разреда Матија Лазаревић.

Протест под називом "Правда за Павла" организован је након што је ученик четврте године ове гимназије у недељу ухапшен због насилног уласка у зграду РТС-а, а онда по хитном поступку осуђен на 30 дана затвора.

"Ми, који Павла познајемо већ четири године и с којим се свакодневно дружимо у школи, а и ван ње, можемо да посведочимо о двострукој неправди која се обрела на нашег друга из клупе: како од стране власти која га је затворила тако и од стране опозиције која га искоришћава као жртвеног јарца ради стицања публицитета", стоји у најави протеста.

Окупљени ђаци носили су пароле "Зашто нам хапсите другове", "Правда за Павла"... Колона је кренула кроз Теразијски тунел, преко Теразија и спустила се до Булевара деспота Стефана.

- Нисмо дошли да се боримо ни за власт, ни за опозицију, него за Павла кога су ухапсили - објаснио је Матија Лазаревић, који је додао да је угрожено његово право да матурира.

Испред Полицијске управе за град Београд пристигло је неколико десетина полицајаца који су били распоређени око зграде.

Протест је протекао потпуно мирно, окупљени су само скандирали "Павле, Павле", а како сазнајемо, поред ученика Филолошке гимназије присутни су били и његови другари из основне школе, као и ученици других средњих школа.

Павлова сестра од тетке рекла је да је Павле легитимисан током упада у РТС и да је са осталим демонстрантима тада избачен из зграде јавног сервиса. Како је рекла, он је ухапшен сутрадан ујутро у породичној кући.

Прочитајте ОВДЕ све детаље у вези са Вучићевим захтевом да се ухапшени пусте на слободу.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ребић: Приведено 18 особа, троје задржано због насилног понашања у РТС-у

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА