Најновије

ОДЕСКА НАРОДНА РЕПУБЛИКА ВЕЋ ПОСТОЈИ?! Руско пролеће наставља да растура Украјину (ВИДЕО)

Украјински народни посланици и активисти патриотских организација су се пожалили на честе физилке нападе на њих у Одеси, пишу руски медији.

Одеса (Фото: Јутјуб)

Најупечатљивији моменат у изјавама украјинских активиста је помињање '’Одеске Републике'’, којом управљају локалне власти и безбедносни органи.

Такве изјаве су могле да се чују из уста посланика Врховне раде Украјине Мустафе Најема и друштвеног активисте из Одесе Михаила Кузакоња.

Према њиховим речима, у последње две године је у Одеси извршено 14 напада на про-украјинске активисте са циљем застрашивања и '’физичког уништења'’, а за све су окривили про-руске елементе у граду, које су наѕвали криминалном структуром.

Мустафа Најем је рекао да '’Одеска Народна Република'’, која није могла да се формира 2014. године, постоји нелегално и делује у подземљу. Он је додао да та група контролише градску власт и безбедносне органе, и да протерују из региона сваког ко им се супротстави.

Он је додао да је ова ситуација веома опасна за украјинску државу, и да се овакве ствари не дешавају само у Одеси, већ и у другим јужним крајевима Украјине, као што су Николајевска и Херсонска област.

Подсећамо да су се борбе током Руског пролећа 2014. године у Украјини водиле и у Одеси, али се све завршило неуспехом и многи добровољци су прешли у народне републике Донбаса да наставе борбу против Кијевског режима.

Како је вода прогутала главну америчку војну базу, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Песма устаника ДНР: Борбено име Одеса

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА