Најновије

"ГОТОВ ЈЕ, НЕ БОЈ СЕ": Одржан нови скуп против власти Мила Ђукановића! (ФОТО)

У Никшићу је данас одржан нови протестни скуп против власти црногорског председника Мила Ђукановића под слоганом "Готов је. Не бој се!".

Са протеста против Ђукановића у Подгорици (Фото: Јутјуб)

Са протеста, који су организовале опозиционе странке Демократе, Демос и Црногорска, затражене су системске промене у Црној Гори.

Лидер Демократа Алекса Бечић поручио је да ће из Никшића кренути "економска и морална обнова Црне Горе".

Он је рекао да је Никшић пре Ђукановићеве ере био индустријски град - један од највећих извозника у тадашњој СФРЈ, а данас је град који извози младе образоване људе који купују карту у једном смеру.

Бечић је истакао да је кључна ствар у данима који долазе јединство незадовољне, већинске и грађанске Црне Горе која тражи системске промене.

"Нећемо никакву реконструкцију Владе као 2016. године, већ пад ове и избор нове владе која би стварала услове за поштене изборе, а коју не може да води ДПС", нагласио је Бечић.

Председник Демоса Миодраг Лекић поручио је да је "свима јасно да систем пуца изнутра - по свим шавовима, а да паралелно траје неподношљива лакоћа власти да све прикаже нормалним".

"Одбијају мирну транзицију и све је праћено неподношљивом лакоћом лагања", рекао је Лекић.

Председник Црногорске Владимир Павићевић истакао је да су "побуњени црногорски грађани устали против куповине гласова на изборима и против злоупотребе институција".

Он је истакао да су промене нужне ако желе да граде савремено друштво у којем ће владати правда и чији темељ ће бити слобода.

"Порука храбрости, слободе и достојанства треба да дође до сваког црногорског грађанина. Зато, данас из Никшића јасно поручујемо - Не бој се, придружи нам се, победићемо", рекао је Павићевић.

Окупљени су се након завршетка скупа и протестне шетње никшићким центром упутили за Подгорицу, где ће се од 18.00 часова придружити четвртом грађанском протесту "Одупри се 97.000".

Прочитајте ОВДЕ ко поручује Тачију да неће бити “републике Додик”.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је било на протесту у Подгорици.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА