Најновије

АКО ОДБРАНИ ТИТУЛУ: Звезда може да буде носилац у 2. колу квалификација за ЛШ! Ево и како

Фудбалери Црвене звезде на добром су путу да одбране шампионску титулу у Суперлиги Србије. Уколико им то пође за руком, изабраници Владана Милојевића могли би, за разлику од претходних година, да добију добре позиције на жребу за Лигу шампиона.

Играчи Црвене Звезде на мечу са Ливерпулом (Фото: Јутјуб)

Наиме, клуб са Маракане може да буде носилац у другом колу квалификација за најелитније елитно такмичење, а да би се то десило, потребно је да се поклопе неке коцкице.

Предсулов је да у три, од пет првенстава у европским лигама (Румуније, Данске, Кипра, Пољске и Азејрбеџана) титуле не освоје екипе које имају бољи коефицијент од црвено-белих (16.750).

За сада је један већ испуњен, обзиром да је ФКСБ (некадашња Стеауа) далеко од Клужа који хита ка титули, док је испред и Универзитатеа из Крајове. Будући да је до краја остало још осам кола, нереално је да "румунска Звезда" дође до трофеја и преотме Клужу наслов првака.

Што се тиче Данске, ФК Копенхаген има бољи коефицијент од Звезде, али води мртву трку са Митјиландом. На Маракани силно навијају да дође до рокаде на челу табеле, јер је разлика између ова два клуба само бод, како би још један услов био испуњен. Уколико, пак, тим из престонице одбрани титулу, Милојевићева чета гледаће ка расплету у Пољској, Азејрбеџану и на Кипру.

Лехија из Гдањска (коефицијент 3.850) води на табели пољског шампионата у односу на Легију (24.500 бодова). До краја трке остало је још 11 кола, клуб из Варшаве је последње три године првак Пољске, разлика је само два бода за лидером, а Легија се сада котира за највећег фаворита пред старт плеј-оф.

Нефчи из Бакуа је на најбољем путу да освоји титулу у Азејрбеџану, што би Звезди сигурно одговарало. Јер бранилац титуле Карабаг има бољи коефицијент (22.000) од српског шампиона, па у Љутице Богдана навијају да се пехар намењен прваку пресели у престоницу ове државе. Велике су шансе да се други од три услова испуни.

На Кипру је слична ситуација као прошле године. Мртву трку воде АПОЕЛ и Аполон, титулу брани клуб из Никозије, док на Маракани навијају за екипу из Лимасола за коју игра некадашњи играч Партизана Саша Марковић.

У случају да Аполон изненади фаворита, Црвена звезда би дефинитивно постала носилац у другом колу квалификација за Лигу шампиона, док их од треће рунде чекају Ајакс или ПСВ из Ајндховена, Спарта из Прага... 

Међу сигурним носиоцима у другом колу су: Селтик (31.000), Динамо Загреб (29.500), Астана из Казахстана и БАТЕ Борисов (оба клуба имају коефицијент 27.500), бугарски Лудогорец (27.000), ПАОК (23.500) и словеначки Марибор (18.500).

Групу потенцијалних носиоца чине: Копенхаген (31.000), АПОЕЛ (25.500), ФКСБ (23.000), Легија (24.500), Карабаг (22.000) и Црвена звезда (16.750).

Конор Мекгрегор показао мајку! Згодна плавуша је задала задатак тинејџеркама. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Спортски журнал

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Од гола до гола-Милан Гајић

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА