Најновије

МАДУРОВИ СПЕЦИЈАЛЦИ РАЗБИЛИ ТЕРОРИСТЕ! Велика акција војно-полицијских снага Венецуеле!

Министар унутрашњих послова Венецуеле саопштио је да је најближи сарадник самопроглашеног председника те земље Хуана Гваида ухапшен.

Специјалне снаге Венецуеле (Фото: Јутјуб)

Из министарства су навели да је адвокат Роберто Марера ухапшен као део терористичке ћелије. Венецуеланске безбедносне снаге привеле су у четвртак ујутро адвоката Роберта Маррера, кључног сарадника опозицијског челника Хуана Гваида, у његовој кући у Каракасу.

Обавештајни агенти стигли су у конвоју возила, наоружани, пред дом Роберта Марере и развалили улазна врата, а потом га одвели. Акцију су одмах осудили Хуан Гваидо и амерички државни секретар Мајк Помпео, који је позвао на хитно ослобађање опозиционара.

- Позваћемо на одговорност оне који су умешани - навео је Помпео на Твитеру.

Како јављају агенције, Мареро је о упаду известио телефонским позивом, чији је снимак кружио друштвеним мрежама убрзо након што се операција одиграла. Роберто Мареро је шеф кабинета Хуана Гваида, председника Народне скупштине и самопроглашеног председника Венецуеле. Претрес је извршен и у дому другог опозиционара Серхија Вергаре. Он је рекао да га је пробудило јако лупање на врата и да су агенти уперили оружје у њега. Вергара и Мареро пратили су Гваида на недавној латиноамеричкој турнеји за придобијање међународне подршке за збацивање председника Венецуеле Николаса Мадура са власти.

Погледајте ОВДЕ зашто НАТО не сме да удари на Русију.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Венецуела је на ивици грађанског рата

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА