Најновије

АМЕРИ, ПРОВАЉЕНИ СТЕ! Кинези откривају невероватне податке

Министарство одбране Кине оптужило је колеге из министарства одбране САД да намерно преувеличавају опасности коју представљају Кина и друге нације. А све то како би оправдали сопствене војне расходе, и оценили такав потез као опасан и "кратковидан".

Кинеска војска (Фото: Јутјуб)

Захтев за 750 милијарди долара трошкова за одбрану који је председник САД Доналд Трамп изнео у Конгресу је највећи до сада, а оправдан је између осталог растућом снагом кинеског и руског наоружања, пренео је Ројтерс. Са друге стране Кина је открила да је повећала трошкове одбране за 7,5 одсто годишње што значи да је укупан трошак око 177 милијарди долара, иако многи експерти тврде да је права цифра знатно већа.

Из кинеског министарства одбране кажу да је Кина посвећена миру, и да САД воле да говоре о "теорији кинеске претње" и оптужују министарство одбране САД, да они када год се боре за нове војне расходе, говоре о опасностима које им прете од других држава.

Предлажу Вашингтону да забораве начин размишљања из хладног рата и да предузму кораке који би створили стабилну атмосферу у везама између две оружане силе. Главни спорови Кине и Вашингтона тренутно су право пловидбе у Јужнокинеском мору као и чињеница да су САД одобриле продају више војних авиона Ф-16 Тајвану.

Војска Француске излази на улице Париза. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Поређење снаге кинеске и америчке војске

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА