Најновије

ИЗДАО СРБИЈУ: Јанковић даје Косову столицу у УН!

Лидер ПСГ-а Саша Јанковић изјавио је да не би спречавао Косово у чланству у међународним организацијама, за хапшење Марка Ђурића је казао да је „лажни конфликт”, док је каменовање Александра Вучића у Поточарима назвао „наводним”.

Јанковић (Фото: Медија центар Београд)

Функционери СНС-а поручују да би Јанковић радо пустио КиМ у међународне институције, а Војводину истерао из Србије.
- Ја не бих спречавао Косово у демократском развоју и чланству у међународним организацијама - навео је Јанковић, који тврди да још ништа није урађено по питању суочавања с прошлошћу, а да се дијалог између Приштине и Београда води на недемократски начин, у атмосфери, како каже, мржње и хушкања на рат. Заблуда је, тврди, да чланство Косова у УН значи и признавање независности.
Јанковић тврди да су и Косово и Србија, али и цео регион жртве атмосфере конфликта и лидера који, како каже, „лажним победама желе да опстану на власти“.
За Јанковића су „лажни конфликти“ хапшење Ђурића, „шарени возови“, па до, како каже, наводног каменовања Александра Вучића у Сребреници.
Један од тих конфликата, које назива лажним, могао би се, страхује Јанковић, једног дана измаћи контроли и угрозити безбедност. Председника Александра Вучића криви за предају Косова у руке, како каже, косовских власти.
Функционери СНС-а су, коментаришући ове наводе лидер ПСГ-а, казали да је Јанковићева намера да се Србија потпуно растури и да су му због тога савезници Александар Оџић у Војводини и Аљбин Курти на Косову.
Председник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић је казао да је добро да лидер ПСГ-а показује своје право лице.
- Јасно је какву би судбину доживела Србија са Јанковићем и Јеремићем на челу, камен на камену не би остао. Њихова главна идеологија је новац и добро је што сваког дана све више показују своје право лице - рекао је он.
Потпредседник СНС-а Миленко Јованов поручио је да Јанковић тај филм неће гледати.
- Не само да би Саша Јанковић пустио КиМ у међународне институције, него би и Војводину истерао из Србије. Очигледно је његова намера да се Србија потпуно растури. Тиме што се нуди да распарча Србију, он се заправо обраћа неким страним газдама које имају исте, или сличне идеје. Ипак, и он и они га подржавају, требало би да знају да тај филм који су замислили у својим комбинацијама неће гледати и да никада народ у Србији неће дозволити, ни подржати Јанковића, Ђиласа, Јеремића и остале, који би и државу распарчали само да би се докопали власти - истакао је он.
Посланик СНС-а Владимир Ђукановић рекао је да је циљ Јанковића цепање Србије у складу са његовим ангажовањем као сарадника страних западних служби које за циљ имају цепање Србије.
- Зато су му савезници Оџић у Војводини и Курти на Косову и Метохији - поручио је он.

Ђурић: Јанковић се ваља у муљу по налогу својих шефова!

- Екстремистичким изјавама о Косову и Метохији Саша Јанковић настоји да се додвори онима који су помогли и спонзорисали албанске сецесионисте у нашој јужној покрајини, и ту нема никаквих изненађења. Истима се додворавао и у време када као заштитник грађана није мрднуо ни малим прстом да помогне Србима на Косову и Метохији, јер они за њега и нису били грађани Србије. Грађани су одавно прозрели Јанковића и на изборима рекли шта мисле о његовој политичкој авантури, па скоро да га сажаљевам због дубине моралног потунућа, којем изгледа нема краја. Када је реч о његовим оценама да је моја отмица у Косовској Митровици била режирана представа, могу само да кажем да је то веома непристојна тврдња и да је она још један показатељ у каквом се муљу Јанковић добровољно ваља по налогу својих шефова - навео је Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ.
У Тирани су се у уторак тајно састали Еди Рама и Хашим Тачи, а главна тема им је била подела Косова. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА