Најновије

ЛАВРОВ: Вокер у Рачку одиграо исту улогу као „Бели шлемови“ у Сирији

"Рачак" је био вештачки створен изговор и провокација за почетак бомбардовања Југославије, изјавио је министар спољних послова Сергеј Лавров.

Вокер (Фото: Јутјуб)

"То није био разлог, већ вештачки створен изговор. Чињеница да је то била провокација позната је већ дуго времена. Докази су више пута саопштени, писани и цитирани. Наводно убијени цивили су заправо војници, милитанти албанске војске, такозване `Ослободилаке војске Косова`, који су једноставно преобучени у цивилну одећу. Одавно је познато да је то била намештаљка", рекао је Лавров у интервјуу за документарни филм "Окретање Атлантика" на НТВ-у.

Провокацију је извео амерички шеф мисије ОЕБС-а, Вилијем Вокер, који је на лицу места изјавио да је дошло до геноцида, додао је Лавров.

“Без обзира на оно што је он тамо видио, а видео је инсценирану провокацију, није имао право да даје такве изјаве. Закључци о томе што се догађа могло су бити дати само од стране Сталног савета ОЕБС-а, којем је он био одговоран. Генерално, он је одиграо исту улогу као и тзв. "Бели шлемови" у Сирији, константно организујући инсцениране догађаје који Западу дају разлог да нападну суверену државу", нагласио је Лавров.

Русија почиње тестирање 20 хиперсоничних ракета „Кинжал“. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Малагурски: Истина о Вилијаму Вокеру!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА