Најновије

ПОНОВО УДАРАЈУ НА СРБЕ У САРАЈЕВУ: Незапамћена хајка и бојкот пекаре чији је власник Србин!

Привредник из Бањалуке и власник ланца пекара "Мања" Саша Тривић на удару сарајевске чаршије. Хајка, која је започета на друштвеним мрежама, проширила се убрзо и на улице града.

Сарајево (Фото: Pixabay)

Незапамћена хајка повела се у Сарајеву против бањалучког привредника Саше Тривића, власника компаније "Крајина клас" и ланца пекара "Мања", у којој се грађани позивају на бојкот његових производа. Хајка, која је започета на друштвеним мрежама, проширила се и на улице Сарајева.

На пекарама су залепљени леци на којима се позива на бојкот, јер "власник подржава ратне злочинце", уз поруку "Сарајево не прашта". Све је кулмирало исписивањем графита "четник" на плочнику испред пекаре на Отоци, због чега је превентивно дошла и полиција.

Хајка је започела након што су, дан након пресуде Радовану Караџићу, корисници "Твитера" направили скриншотове Тривићевих објава из 2016. године. Твитови су објављени на Дан РС 9. јануара, где је Тривић, уз фотографију Ратка Младића са војницима, написао коментар "један једини", а нешто касније и коментар: "Због ових ‘сарајевских Сребреница’ има да пређем из комуниста у четнике".

Многи су помислили да су твитови објављени на дан изрицања пресуде Караџићу и да "величају злочине", па су према Тривићу и његовој компанији на друштвеним мрежама упућиване салве псовки и увреда, уз ширење мржње.

Тривић каже да његова компанија нема намеру да коментарише ставове корисника друштвених мрежа, те сматра да су његове објаве погрешно протумачене.

- Ради се о томе да су неке објаве извучене из контекста и погрешно протумачене. Оптужен сам да подржавам ратне злочине, што је апсолутно искривљивање чињеница - истакао је Тривић.

Сумња да иза целе хајке стоји конкуренција и каже да ниједном привреднику не би пожелео да му се деси ово што се догодило њему.

- Није добро да било којој роби бројимо крвна зрнца и ово је једна држава и једно тржиште. Био сам неопрезан у коришћењу "Твитера" и ово све доживљавам као ексцес с друштвених мрежа, каквих има сваки дан и сулудо их је коментарисати - каже Тривић.

Саша Аћић, директор Уније удружења послодаваца РС, каже да је хајка против пекотеке "Мања" за сваку осуду.

- То не доприноси суживоту, ни развоју пословног окружења у БиХ. Нажалост, ми већ дуже време имамо спознаје да се добар део робе из РС уопште не може пронаћи у ФБиХ, што ескалира и кроз овај пример - рекао је Аћић.

Не желећи да открива о којим је брендовима реч, Аћић каже да је то постао знатан проблем на тржишту у БиХ.

- Постоји проблем са пласманом производа, који ће имати последице по развој домаћег тржишта и конкурентност домаћих компанија, али и створити додатни простор за велике играче - истакао је Аћић.

Драгутин Шкребић, председник Уније удружења послодаваца РС, каже да је Тривић умерен и демократичан човек с којим нико није имао проблема.

- Његово пословање не би смело да се доводи у питање. Вероватно иза те хајке стоји конкуренција. Смета им то што Тривић има квалитет изнад осталих и што им је жестока конкуренција, како са ценом, тако и са квалитетом производа. Надам се да иза свега стоје појединци и да то није кампања против привредника из РС - додаје Шкребић.

Опасна зверка убијена у Сирији. Више о томе прочитајте ОВДЕ

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Саша Тривић

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА