Најновије

ВОЈНИК ВУЛИН ПОЛОЖИО ЗАКЛЕТВУ: Сад је спреман да брани отаџбину од непријатеља

У касарни "Живојин Мишић" у Ваљеву је заклетву положило 356 војника и слушалаца курса резервних официра, саопштило је Министарство одбране. Међу њима је био и министар одбране Александар Вулин, који је завршио обуку резервног састава.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Честитајући полагање војничке заклетве, командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић истакао је да је одбрана отаџбине одувек на овим просторима представљала свету дужност, право и част и да је суштина заклетве увек имала и имаће узвишену и племиниту вредност.

- Држава смо славне историје, часне прошлости, поносних и храбрих људи. Прави синови и кћери отаџбине само једном дају заклетву и заветују се своме народу и због тога је овај частан чин на понос вама војници и слушаоци, вашим породицама и нашем народу - рекао је генерал Петровић.

Милица Јовановић и Бранко Јеремић, војници на добровољном служењу војног рока, у будућности виде себе као професионалне припаднике Војске Србије. Јовановићева, из Београда каже да се одлично снашла, али да јој је најтеже пало одвајање од породице.Пријатељима је препоручила служење војног рока. Јеремић, који је из Крагујевца, служење војног рока оцењује као позитивно искуство. Посебно истиче дисциплину, јединство у раду и другарство. Као мотиве због којих се пријавио на добровољно служење војног рока, он је истакао родољубље, љубав према војсци и запослење.

Данашњој војној свечаности, присуствовали су и државни секретар у Министарству одбране Бојан Јоцић, начелници управа Генералштаба Војске Србије, градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић, епископ ваљевски Милутин, као и и представници локалне самоуправе, Министарства унутрашњих послова, бројни пријатељи и родбина војника.

Лазански растурио Хаг, па проговорио о Сребреници. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Александар Вулин – некад и сад

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА