Најновије

ЈЕЗИВЕ ПОСЛЕДИЦЕ НАТО ИНТЕРВЕНЦИЈЕ: Не постоји породица у Србији која нема неког оболелог од малигних болести!

Начелница Клинике за неурохирургију Клиничког центра Србије Даница Грујичић изјавила је данас да бомбардовањем 1999. године није цела Србија загађена и да мора да се направи научна студија која ће доказати шта је у Србији загађено.

Бомбардовање Југославије (Фото: Јутјуб)

Како је рекла за РТС, морају се гледати локације које су бомбардоване, а бомбардовано је 70 одсто цивилних циљева.

- Ако погледате становништво Србије, 7,2 милиона из 2010. по попису, морамо бити свесни чињенице да не постоји породица у земљи која нема неког оболелог од малигних болести - рекла је Грујичићева.

- Оно што смо као клиничари приметили, то је да се одређене врсте тумора које су се јављале искључиво код људи од педесет или шездесет година - сада јављају код деце - додала је Даница Грујичић.

Она је рекла и да су се у једном периоду, од 2008. до 2012. године, драстично погоршали резултати лечења деце. Према њеним речима, мора да се направи научна студија која ће доказати шта је у Србији загађено.

- Не можете гледати целу популацију, морате гледати локације које су бомбардоване, а бомбардовано је 70 одсто цивилних циљева, свако постројење које је било на мапи хазарда - рекла је Грујичићева.

Ако се деси поплава, земљотрес, бомбардовање, ослобађају се тада токсичне материје из тих постројења и у одређеном региону се прави еколошка катастрофа, појаснила је.

- Није цела Србија загађена, оно што ниједна власт није урадила после 1999. године јесте методична и тачна научна анализа, што значи имали смо постројење ту и ту, толико и толико токсичних материја - рекла је Даница Грујичић, која је додала да постоје признате математичке моделе на основу којих може да се израчуна колико је било токсичних материја.

- Каснимо, али нисмо закаснили - закључила је Грујичићева.

20 година од почетка НАТО агресије на Србију и СР Југославију. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Даница Грујичић као гост Мире Адање Полак

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА