Најновије

ШОКАНТНА ГРЕШКА – ПОШЛИ ДА СЛОМЕ ВЕНЕЦУЕЛУ ПА СЛОМИЛИ БАНКАРЕ: Венецуелански прекид струје доказао да је вредност биткоина равна нули

Огромни нестанак струје који се догодио широм већег дела Венецуеле у току овог месеца, још је једном показао важну чињеницу да, током великог пада мреже у ком струја више није доступна, криптовалута попут биткоина аутоматски постаје непостојећа.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Како се извештава, у Венецуели је дошло до замрачења  које је оставило већину социјалистичке земље у мраку више од недељу дана, и за то време  је трговање крипто валутама на П2П платформи “Localbitcoins”  у основи било блокирано.

Према Zero Hedge-у, број трансакција на платформи нагло је пао за чак 40% током седмице која се завршила 9. марта. До 13. марта ове трансакције почеле су да се повећавају, како је енергија обновљена у целој земљи.

Али у међувремену,  трговци биткоина који се ослањају на дигитални “новчицћ” као део свог живота су у основи  били заглављени у потоку без весла. За разлику од злата и сребра, за које не постоји потреба за електричном енергијом, биткоин се у потпуности ослања на стабилно снабдевање електричном енергијом – што никада није гарантовано у нашем, све нестабилнијем и непредвидљивом свету.

“Откако је” замрачење “почело у Венецуели, употреба биткоин-а је пала за 40%, повећавајући проблеме са новцем у земљи: много инфлације, али нема новца”, објавио је 16. марта Франсис Копола за Форбс, два дана након што је енергија обновљена у готово целој Венецуели.

“Социјализам је вратио ВНЗ (Венецуела) у дане размене … То је проблем са коришћењем биткоин-а. Потребна му је струја “, додао је.

Платформе за кредитне, дебитне картице и банкомате су заправо нагризле прашину пре него биткоин у Венецуели.

Истини за вољу, први монетарни системи који су били на удару – и они који су заправо носили терет Венецуеле – били су системи кредитних и дебитних картица, као и АТМС, који су пропали због тога што нису имали струју за напајање.

Интересантно је да су ови системи заиста били теже погођени од биткоина, јер су банкомати, ПОС-уређаји и други дигитални монетарни системи који постоје дуже од биткоина, уопште нису функционисали, чак ни у областима које су још имале струју.

Биткоин мрежа, с друге стране, још увек је била функционална за људе који су имали струју и интернет везу.

“Струја у Венецуели је нестала. Људи нису имали приступ својим $$. Банкомати нису радили. Банке нису функционисале. Али биткоин је радио. Увек је радио “, рекао је један човек као одговор Кополу, додајући да је биткоин„ једноставно супериорнији новац “.

Један ЕМП могао би у тренутку да баци глобално банкарство и трговину на колена

Читав  савремени банкарски сектор, укључујући трансакције новца и трговину уопште, 100% је зависан од сталног снабдевања електричном енергијом и непрекидног приступа глобалним комуникацијским мрежама – што значи да је цела ствар једна велика кула од карата која чека колапс.

Један електромагнетни импулс (ЕМП) над америчким средиштем, као чист пример, има потенцијал да у потпуности обори целу инфраструктуру глобалног банкарства и трговине – у тренутку -враћајући свет у мрачно доба.

То је разлог зашто се многи “препери” враћају на ствари опипљиве вредности као што су сребро и злато, или чак корисне ресурсе, који ће и даље имати вредност и нец́е нестати када се прекидач  повуче.

Чак је и амерички долар ризична опклада, јер је то заиста само безвредан папир. Не постоје гаранције осим ствари које имају инхерентну вредност, другим речима – ствари као што су храна, енергија, или склониште, или у случају злата и сребра, ствари за које постоји ограничена понуда и које ће трајати у сврху куповине и продаје када све што се налази у дигиталном царству само престане да постоји.

Како је српска војска скривала “миг 29“ од НАТО бомбардера прочитајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА