Најновије

МОРБИДАН ПРИЗОР У ЗАГРЕБУ: Постављен крст са пет крвавих фетуса (ФОТО)

Постављање крста, с пет крвавих фетуса на олару цркве у Водицама, шокирао је хрватску јавност.

Фетус (Фото: Јутјуб)

Постављање крста, с пет крвавих фетуса на олару цркве у Водицама, шокирао је хрватску јавност, а аутор ове "инсталације" је самоуки локални уметник, који је посебну пажњу привукао када је 2012. године у јаслице ставио лик генерала Анте Готовине за којег је тврдио да је "највећа особа у хрватској историји".

Фотографија са крстом, на којем је урезано пет рупа у облику срца, а у сваком срцу поставјене крваве лутке које представљају фетусе, закуцане ексерима, врло брзо се проширила друштвеним мрежама.

Уз крст, на чијем врху пише: "Крв њихова из земље к мени виче”, што је цитат из Књиге останка и описује како је Кајин убио брата Абела, постављена је хрватска застава.

Старешина цркве Светог Крижа Фрањо Гласновић потврдио је за хрватске медије да је тачно да се крст налази у цркви, али није желео много да коментарише ситуацију.

"Време у којем се налазимо је време молитве, размишљања и обраћања. Не бих о томе више разговарао нити бих то коментирао, у коризми мало говорим", кратко је казао Гласновић за портал "ШибеникИН".

Аутор овог морбитног дела, пише портал Индекс, је самоуки уметник Јосип Матеша, човек који је на прошлогодишњем протесту против Истанбулске конвенције у Сплиту, Ривом прошетао с репликом вагине на глави.

Матеша је 2017. године награђен наградом Града Водице за животно дело, а био је и у Градском већу Водица као председник водичке Хрватске републиканске странке која је тада била у коалицији с десно оријентисаном Хрватском странком праова.

Локални медији су известили да се о Матеши причало и када је у свом врту направио највећу реплику Вишеславове крстионице у Хрватској.

Пажњу медија привукао је поновно лани када је сплитском Ривом шетао с јармом, односно направом која служи за упрезање животиња у кола или плуг, али је многе асоцирала на женски репродуктивни орган.

Зашто Путин неће у Хрватску, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Развој фетуса

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА