Најновије

ПОТПИСАНА БУКУРЕШТАНСКА ДЕКЛАРАЦИЈА: Лидери региона подржали пут Србије ка ЕУ

Премијерка Румуније Виорика Данићила рекла је вечерас да су лидери четири земље учеснице квадрилатерале, Србије, Румуније, Бугарске и Грчке, потписали Букурештанску декларацију којом поврђују да ће појачати сарадњу како би допринели стабилности региона, као и да снажно подржавају пут придруживања Србије ЕУ.

Сусрет четири лидера у Букурешту (Фото: Јутјуб)

Документ су потписали премијерка Руминије Данићла, председник Србије Александар Вучић, премијер Грчке Алексис Ципрас и премијер Бугарске Бојко Борисов. 

- Наша сарадња данас улази у нову фазу која је преточена у заједничку декларацију четири званичника. То је први документ те врсте у овом формату - нагласила је Данћила на конференцији за медије.

Документ је назван "Декларација из Букурешта", истакла је она и додала да је документ доказ чврсте посвећености за сарадњу како би изградили просперитетан и стабилнији регион.

Посебна пажња биће посвећена европским интеграцијама Западног Балкана и достизања европских вредности, као и већем повезивању и сарадњи у области саобраћајне и енегетске инфраструктуре. Напоменула је да је председавање Руминије ЕУ обележено великим изазовима - Брегзитом и предстојећим изборима у ЕУ.

- Ми се залажемо за ширење ЕУ на земље у региону - навела је Данћила и истакла да се Румунија посебено залаже за убрзану европску процедуру када је реч о Србији.

Американац Чарлс се извинио Србима због бомбардовања 1999! Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић у Букурешту

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА