Најновије

Тим српских електроинжењера обнавља Теслину идеју о бесплатној енергији из етера

Неограничени извор бесплатне и еколошки чисте енергије доступан је људима, али га је потребно трансформисати у електричну енергију. Тесла је то успео, али то није одговарало моћницима који су уништили и забранили његов пројекат, и зато то данас представља тајну.

Бранко Гашевић (Фото: Промо)

Међутим, могуће га је реконструисати, закључак је предавања које је синоћ одржао електроинжењер Бранко Гашевић пред пуном салом удружења “Милутин Миланковић” у Београду.

Представљајући свој научни рад у виду књиге под називом “Писмо писама – Тајна енергије и светлости”, односно њен први део “Општа теорија пулсирања космичке енергије и материје”, он је изнео како је Тесла хлађењем етера добио електричну енергију.

- Ову књигу сам припремао 40 година, још од студентских дана. Још тада нисам ми неке ствари нису биле јасне. Питао сам професоре како се то таласи простиру кроз вакуум. Одговорили су “вибрацијама”.

Онда сам питао, ако је вакуум одсуство материје и енергије, шта то онда осцилује? Није било одговора – навео је Гашевић.

Како каже, истраживањем је дошао дозакључка да вакуум не постоји.

- Уместо тога постоји етер као идеални флуид. Када би у свемиру постојао вакуум, свемир би се згужвао ка центру. Знате и сами како изгледа производ у вакуум кесама – напомиње он. Гашевић оповргава бројне тезе Ајнштајнове теорије релативности, попут постојања антигравитације, али и твдњу да етер не постоји. С тим у вези, он негира и да је брзина светлости највећа.

- Брзина светлости је само гранична брзина између једне и друге врсте материје. Она је највећа у познатом материјалном делу свемира, а у етеру постоје много веће брзине. Тесла је то знао. Он је открио лонгитудиналне електромагнетне таласе скаларног типа, односно Теслине спиралне таласе који се простиру у етеру. Он је 1903. године изумео генератор који је из етера производио бесплатну електричну енергију. То капиталистима није одговарало јер не би могли да продају електричну енергију. Срушили су му торањ Ворденклиф, запалили лабораторију на Лонг Ајленду и забранили даљи рад на овом пољу – истакао је Гашевић.

Он је казао да је један Теслин изум на том пољу откупио руски цар Николај Други Романов, али је убрзо убијен у бољшевичкој револуцији. Тек много година касније патент је доспео у руке младог руског астрофизичара Николаја Козирјева.

- Козирјев је наводно открио торзионе таласе, а у суштини он је разумео Теслин рад и заправо плагирао Теслине спиралне таласе – наводи аутор.

Гашевић је навео и да се не слаже са закључцима Хабловог закона о неограниченом ширењу свемира, при чему би се, у складу са законом о одржању енергије, због тог ширења цео свемир смрзао.

- Ширење једном мора стати и свемир мора потом почети да се скупља. Како црне рупе гутају сву материју у својој близини, и од њих не може ни светлост да побегне, оне би се у једном тренутку толико примакле једна другој да би се све претворило у једну велику црну рупу и коначно сабило у једну тачку.

Тако би након Великог праска настало Велико смрскавање, из чега би поново био рођен нови свемир и тако непрестано. То је суштина моје теорије пулсирања космичке енергије и материје – објаснио је Гашевић.

Он је на крају позвао електроинжењере у Србији да се оформи тим који ће оживети Теслин пројекат бесплатне енергије, користећи и оно што је доступно из Теслине заоставштине.

- То дугујемо Тесли као Србину, да наставимо оно што је он започео – закључио је Гашевић.

Kaко Американци врше меку окупацију над Србијом сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Племена старе Србије.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА