Најновије

ТРАМП ЗАТВАРА ГРАНИЦУ СА МЕКСИКОМ: Мексиканци спремају бруталну освету! (ВИДЕО)

Председник Доналд Трамп напао је 28. марта Мексико, оптужујући ту земљу да не чини ништа да спречи прилив миграната који стижу на америчку границу. Трамп је у изјави у петак рекао да ће наредне седмице затворити америчко-мексичку границу, или њене велике делове, ако Мексико не помогне и не заустави илегалну миграцију у САД.

Америчко-мексичка граница (Фото: Јутјуб)

- Демократе су нам дале најслабије имиграционе законе на свету. Мексико има најјаче, и они зарађују више од 100 милијарди долара годишње на уштрб САД. Стога, Конгрес мора одмах променити наше тренутне имиграционе законе, а Мексико мора да спречи незаконит улазак у САД - написао је Трамп на својој Твитер страници.

- То је лаган посао за Мексико, али они само узимају наш новац и говоре. Осим тога, губимо толико новца с њима, поготово када додате у то трговину дрогом итд., па би затварање границе заиста било добро! - закључио је Трамп.

Изјава је уследила након што су америчка царинска и гранична заштита приметили да је више од 76.000 илегалаца ушло у САД без одобрења у фебруару, што је највећи број за 11 година. У међувремену, Мексико се припрема да прими огроман караван са око 20.000 миграната који ће се наредних недеља упутити ка САД из Хондураса. Каравани миграната из земаља Централне Америке који су тражили азил почели су да се крећу према Сједињеним Државама кроз Мексико прошле јесени.

Одговарајући на ситуацију, Трамп је прошлог месеца прогласио ванредну ситуацију и тражио да му се да 8 милијарди долара из савезних фондова за изградњу зида на америчкој граници са Мексиком.

Освета Курда у Африну. Погледајте ОВДЕ шта су урадили.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Америчко-мексичка граница

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА