Најновије

ЗАШТО ЋУТИТЕ?! ВРШЊАЦИ НЕМИЛОСРДНО ТУКЛИ ДЕТЕ СА ДАУНОМ: Ударали га рукама и ногама, по глави, све док га нису изули из патика!

Мајка Алексе Јанковића је указала на случај вршњачког насиља и то према детету са Дауновим синдромом. Она је навела да је дечак под именом Грегор злостављан зато што нема мобилни телефон и да је потом мобилни телефон направио од слике из новина и картона. "Зашто ћутите?"

Деца (Фото: Јутјуб)

- Насилници кажњени прекршајно имају 14 година, један од њих је пунолетан. Зашто ћутите? - написала је Драгана Јанковић.

У тексту на порталу “espreso. rs”, ауторке Сузане Милосављевић, наведено је да је Дејана Драшкић 2014. године упознала јавност са својом животном причом, чији део је и Грегор, дечак са Дауновим синдромом, који је од очеве смрти најпре престао да говори, а потом је постао мета вршњака. 

- Све се догађало оних дана кад нису имали шта ни да једу, а док су сву пажњу усмеравали на сина који има Даунов синдром. Насиље је почело кад је Грегор кренуо у школу, а после малтретирања које је доживео изгубио је сваку жељу да иде у школу. Деца су га вређала и малтретирала јер није имао мобилни телефон, због чега је из новина исекао слику мобилног телефона и залепио је на картон, тако га носећи у џепу. На одморе није ишао јер је знао шта га чека напољу. Деца су временом постајала све окрутнија, а Грегор је из године у годину био њихова мета. Кулминирало је у марту 2018. године када је Грегор претучен пред млађом сестром, која је у сузама звала мајку "јер бату туку на игралишту". Дечаци су га тада тукли рукама и ногама, па и по глави, све док га нису изули из патика. Случај је пријављен полицији, а његова сестра дала је исказ у својству сведока - наводи се у тексту. 

Из Тужилаштва је наведено да ће само против двојице, од шесторице младића који су тукли Грегора бити покренуте само прекршајне пријаве. 

- У образложењу тог решења стоји да се нису стекли "битни елементи кривичног дела насилничко понашање", као ни да "у конкретном случају није дошло до забрањених последица, односно угрожавања спокојства грађана нити тежег ремећења јавног реда и мира". Мајка је забринута за дете мислила да ће истерати правду. Да ће они који су њено дете брутално тукли, тако да је он завршио у болници, бити кажњени, или да ће за то одговарати њихови родитељи. Уместо тога, добила је одговор да су тројица младића добила прекршајне пријаве (иако је један од њих већ пунолетан). За двојицу насилника саопштено је да како у време предметног догађаја нису навршили 14 година нису кривично одговорни, због чега се не може применити кривична санкција - истиче се у тексту.

Немци траже возаче из Србије. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: B92, espreso. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Особе са Дауновим синдромом заслужују већу бригу од стране окружења у коме живе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА