Најновије

АДВОКАТ КАРАЏИЋА: Тражићемо поновно суђење због нових доказа

Одбрана бившег лидера босанских Срба Радована Караџића спрема се да крајем ове или почетком 2020. године уложи захтев за поновно суђење због новооткривених долаза, казао је за ТАС С Горан Петронијевић, један од Караџићевих адвоката.

Петронијевић (Фото: Јутјуб)

"Спремамо захтев за поновно суђење. Ревизија је могућа ако одбрана или тужиоци наиђу на нове доказе или чињенице који нису били познати адвокатима оптужбе или одбране у време изрицања пресуде првостепеног или другостепеног суда, а који би могли да озбиљно утичу на судску пресуду", казао је Петронијевић руској агенцији.

Он је рекао да одбрана поседује "озбиљан пакет докумената добијених од тужилаца у време када је већ било касно да се искористе у процесу" и додао да је "95 одсто свих доказа било у поседу тужилаца".

"Они су били у обавези да их предају и нама, али је, када су то коначно учинили, било прекасно, није било прилике да искористимо те доказе током суђења", навео је Петронијевић.

Он је оцениоо да не постоји крајњи рок за одбрану да поднесе захтев за ревизију процеса.

"Покушаћемо да изанализирамо пресуду што је пре могуће, анализираћемо накнадно и откривене доказе што је пре могуће. Али, нећемо бити у прилици да завршимо тај посао пре краја ове или почетка наредне године", казао је Петронијевић и додао да одбрана има неколико хиљада докумената које треба да анализира.

ТАС С подсећа да је Караџић у Хашком трибуналу у марту 2016. осуђен на 40 година затвора, пре свега због масакра у Сребреници, да би након жалбе одбране, 20. марта ове године пресуда преиначена у доживотни затвор.

Шта Шиптари увлаче у платформу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пресуда Радовану Караџићу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА