Најновије

ВЛАДА СРБИЈЕ УСВОЈИЛА СПОРАЗУМ О РОМИНГУ: Шта то значи?

Влада Србије усвојила је пре два дана споразум о снижавању цена услуга роминга у региону Западног Балкана, а против је био само министар задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, сазнаје "Блиц".

Влада Србије (Фото: Влада Србије)

Изгласавање, како је пренео тај лист, није прошло без размене мишљења, а Поповић је рекао да у овом тренутку није упитно потписивање тог споразума, јер су приштинске власти подигле таксе на српске производе, што је довело до замрзавања дијалога Београда и Приштине.

Премијерка Ана Брнабић је на то, како наводи извор "Блица", рекла да је то важно политичко питање и да ће се разговарати о томе и даље.

Споразум о снижавању цена услуга роминга у региону Западног Балкана, који обухвата БиХ, Македонију, Србију, Црну Гору, Албанију, али и Косово са звездицом, односно, како се то политички коректно говори - шест економија Западног Балкана, требало би да буде парафиран 4. априла у Београду.

Премијерка је јуче изјавила да Србија остаје посвећена интегрисаном и стабилном региону, али да није фер инсистирање на потписивању нових споразума када Приштина не поштује неке од основних регионалних споразума.

После састанка са европским комесаром Јоханесом Ханом, премијерка је рекла да су основне теме њиховог разговора биле европски пут Србије и шта држава чини у смислу реформи и регионалном повезивању и сарадњи, "свему ономе што је у оквиру Берлинског процеса, а што треба да доведе до интегрисанијег и стабилнијег региона".

Када је у питању регионална сарадња, Брнабић је казала да су разговарали и о регионалном роминг споразуму, који је важан за грађане и привреду.

"Ми имамо одређену дозу резерве према регионалном споразуму, који долази у тренутку у којем Приштина и даље инсистира на кршењу ЦЕФТА споразума, таксама према производима из централне Србије и БиХ од 100 одсто", казала је Брнабић и захвалила Хану и свима из Европске комисије што су недвосмислено позвали Приштину да повуче ту одлуку о таксама.

Навела је да, нажалост, Приштина и даље инсистира на таксама које су сметња и свим осталим регионалним иницијативама.

Шта Приштина жели да увуче у дијалог, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Споразум о ромингу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА