Најновије

НА ПОМОЛУ ИСТОРИЈСКА ШАНСА ДА СЕ ПОСТИГНЕ СПОРАЗУМ: Хоће ли он успети да нормализује односе Београда и Приштине?

Амерички подсекретар за политичка питања Дејвид Хејл посетиће Београд 8. марта, а Приштину 9. марта, саопштио је амерички Стејт департмент.

Дејвид Хејл (Фото:Јутјуб)

Амерички подсекретар за политичка питања Дејвид Хејл посетиће Београд 8. марта, а Приштину 9. марта, саопштио је данас амерички Стејт департмент.

Како је наведено, Хејл ће се у Београду састати са високим српским званичницима са којима ће разговарати о билатералним односима и повратку дијалогу између Београда и Приштине.

Он ће разговарати и са лидерима цивилног друштва о регионалним и глобалним питањима, укључујући, како се наводи, о руском и кинеском утицају на Западном Балкану.

Хејл ће 9. марта боравити у Приштини где ће се разговарати са тзв. косовским лидерима о "историјској шанси да се постигне свеобухватни споразум о нормализацији са Србијом", те о тражењу мера да се постигне договор, наводи Стејт департмент.

Председник САД Доналд Трамп именовао је Дејвида Хејла за подсекретара 30. августа прошле године, раније је обављао функцију изасланика Америке у Пакистану, Либану, а био је и специјални изасланик за мировне преговоре на Блиском истоку.

Тачи “баца пеглу” када чује за Харадинаја. Више о томе прочитајте ОВДЕ

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тачи и Харадинај један против другог.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА