Најновије

САД ХИТНО ШАЉУ "THAAD" РАКЕТНИ СИСТЕМ У ИЗРАЕЛ! Иран спрема напад, Тел Авив убрзано јача одбрану! (ФОТО/ВИДЕО)

Војска Сједињених Држава је у Израел послала терминалну батерију против балистичких ракета (THAAD), јавила је Европска команда америчких снага (EUCOM).

Израелске снаге (Фото: Јутјуб)

- Према саопштењу секретара одбране, америчка Европска команда је почетком марта у Израел послала THAAD систем - наводи се у саопштењу.

Намера тог корака је да се демонстрира стална посвећеност Сједињених Држава сигурности Израела, додаје се у саопштењу. У оквиру распоређивања, припадници америчких служби ће радити на различитим локацијама у Израелу како би помогли локалним војним снагама да ускладе постојећу структуру ваздушне и ракетне одбране са THAAD системом.

THAAD систем, који се сматра једним од најнапреднијих у свету, биће додат постојећој израелској противваздушној одбрани. Ово последње сада укључује “Гвоздену куполу”, дизајнирану да обори ракете кратког домета и систем “Стрела”.

Портпарол ИДФ-а, бригадни генерал. Ронен Манелис је навео да ће америчка батерија против- балистичких ракета бити размештена на југу земље и да ће око 200 америчких војника бити тамо.

Русија напушта нуклеарни споразум са Америком! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ракетни систем THAAD стиже у Израел

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА