Најновије

ВОЈНИ СИНДИКАТ СРБИЈЕ: Хитно сменити Александра Вулина!

Управни одбор Војног синдиката Србије тражи хитан састанак Владе Србије поводом незаконите одлуке Александра Вулина да учествује на обуци резервног састава Војске Србије, наводи се у саопштењу ВСС.

Александар Вулин (Фото: Министарство одбране)

Синдикат је у саопштењу затражио да се спречи „ниподаштавање и брука Војске Србије кроз најгрубље кршење закона и злоупотребу положаја министра и злоупотребу војске у политичке сврхе“, док је, како је наведено, Влада дужна да смени актуелног министра одбране.

У саопштењу је наглашено да је „играње угледом“ Војске опасан је преседан који може имати директне последице по морал српских војника и чиме се директно подрива борбена готовост земље.

„Војном синдикату Србије је одавно јасно да је власти потребан и овакав „министарски ријалити“ како би се катастрофално стање у нашој војсци склонило од очију јавности. А пажња те исте јавности преусмерила на „Путујући циркус театралног Вулина“ који се већ дуже време огадио народу, о чему говоре и сва истраживања јавног мњења. Али дати некоме Војску Србије за театар апсурда и лечење адолесцентских комплекса, нешто је што Србија до сада није видела и што ће историчари у блиској будућности врло тешко објаснити. Следеће што можемо очекивати је да Вулинову војну обуку преноси ТВ Пинк и да утисак буде комплетан“, пише у саопштењу ВСС.

Они су од Инспектората одбране захтевали да хитно изврши ванредни инспекцијски надзор у војној здравственој установи која је вршила преглед министра Вулина ради утврђивања свих околности и чињеница под којима је тај преглед вршен. Тражили су и да се изврши ванредни инспекцијски надзор у јединици Војске Србије у којој се Вулин обучава и да се изда налог да се са „том незаконитом активношћу одмах престане“.

„Од Владе Србије тражимо да јавност обавести о околностима и правном основу да Вулин присуствује обуци резервног састава Војске Србије и да нас обавести о томе ко ће тих 15 дана вршити дужност министра одбране“, поручио је ВСС и додао да је смена или оставка Александра Вулина „једини логичан след догађаја“.

Прочитајте ОВДЕ шта је то Вулин све рекао о војном року и себи.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

"Нови притисци на једини репрезентативни синдикат у Војсци Србије"

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА