Најновије

АМЕРИ НАРЕДИЛИ: "ШАРЛ ДЕ ГОЛ" КРАНУО НА СИРИЈУ! За неколико сати почиње бомбардовање (ВИДЕО)

Распоређивање долази усред планова САД да повуку војску из Сирије, јер је Бела кућа објавила победу над терористичком групом ИД. Коментаришући извлачење, амерички председник Доналд Трамп је напоменуо да ће преостале трупе бити у стању да елиминишу остатке групе.

Посада француског носача авиона "Шарл де Гол" (Фото: Јутјуб)

Француски носач авиона Шарл де Гол (ШДГ) отпловио је у источни Медитеран, где ће водити операције против ИД у Сирији, известили су француски медији. Нејасно је шта ће тачно ова операција укључити и колико дуго ће носач авиона тамо остати. По завршетку мисије на Медитерану, Шарл де Гол ће се отпловити у Индијски океан и азијско-пацифичку регију. Тамо ће ШДГ учествовати у заједничким вежбама са индијским снагама. Очекује се да ће се брод вратити у Француску током јула.

Ово је први задатак Шарла де Гола након 18-месечних поправки у Тулону. Пре тога је носач авиона учествовао у још једној операцији против ИД у Сирији и Ираку 2016. године. Слање носача је уследило након критика француског председника Емануела Макрона о плановима Донала Трампа да повуче већину америчких војника из Сирије након проглашења победе над Исламском државом. Председник је изразио жаљење због одлуке САД и обећао да ће се наставити учешће Француске у борби против терористичке групе.

САД ће задржати укупно 400 војника у Сиријској Арапској Републици, од којих половину у војној бази Ал-Танф, а друга половина у северној Сирији.

Лукашенко је бесан на Путина. Погледајте ОВДЕ шта се дешава.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Француски носач авиона Шарл де Гол

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА