Најновије

ЈЕЗИВО ОТКРИЋЕ РУСКИХ САТЕЛИТА! Призор од којег подилазе жмарци (ФОТО/ВИДЕО)

Руски сателит је открио гробље са 300 нових гробова у близини избегличког кампа Рукбан у Сирији, саопштило је руско Министарство одбране.

Руски сателит (Фото: Правда/Public)

- Ново гробље са 300 свежих гробова откривено је на јужној страни одмах испред ограде логора - саопштило је министарство.

Према министарству, гробље и други докази о боравку избеглица у логору регистровани су сателитским снимцима направљеним пре неколико дана. Подаци из сателита показују да су објекти у логору Рукбан импровизована насеља неприкладна за живот људи у зимском периоду, а део избеглица једноставно мора да живи на отвореном.

Избеглички камп Рукбан и новооткривено гробље од 300 хумки (Фото: AMN)

У кампу владају ужасни санитарни услови: депоније се налазе у близини стамбених кућица, док складишта хране и кухиње не постоје. Прехрамбени производи и други производи се размењују на импровизованим мини-пијацама које контролишу милитанти. Логор Рукбан је окружен јарком и оградом, иза које милитантне групације подржане од САД никога не пуштају, саопштило је министарство.

- Заправо, логор Рукбан је одавно изгубио свој статус и претворио се у резервно подручје у којем се таоци држе насилно - указало је руско Министарство одбране.

Команда америчких снага у подручју ал-Танф, где се налази логор Рукбан, спречава избеглице да изађу из логора док их милитанти присилно држе унутра, тражећи велике своте новца у америчким доларима како би их пустили.

Истовремено, подаци УН-а показују да више од 35.000 Сиријаца жели да се врати на територију под контролом сиријске владе, укључујући 28.000 у покрајину Хомс, 2.800 у покрајину Деир ез-Зор, 1.600 у провинције Риф Дамашк и Хама и 1.200 у покрајини Алепо, саопштило је руско Министарство одбране.

Француски носач авиона “Шарл де Гол” кренуо према Сирији. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Камп Рукбан на југу Сирије, надомак границе са Јорданом

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА