Најновије

"Глобал тајмс": Украјина највећи губитник америчко-европске игре зване "подршка Кијеву"

Признање Вашингтона да су исцрпели средства за Украјину показује колико је смешна "посвећеност" Бајденове администрације Украјини.

Последњи амерички пакет помоћи Украјини у овој години, и док Конгрес не каже другачије у тренутку када Пентагон упозорава да немају новца за попуњавање америчких залиха, показао је колико је смешна и срамотна посвећеност Бајденове администрације Кијеву, оцењује "Глобал тајмс".

У овом сукобу САД су несумњиво извукле највише користи. Цуи Хенг, научник са Кинеског националног института за међународну размену и правосудну сарадњу, рекао је за "Глобал тајмс" да су САД ојачале своју контролу над европским и азијско-пацифичким савезницима кроз сукоб Русије и Украјине и да више не морају да брину о томе да ће ЕУ оспорити њихову позицију.

Украјина је успела да се одржи до данас углавном уз помоћ САД. Ли Хаидонг, професор на Кинеском универзитету за спољне послове, сматра да се, с једне стране, америчка влада нада да ће подстаћи и одржати сукоб слањем војне помоћи Кијеву, али да са друге стране има Конгрес који их ограничава у томе. А и америчкој јавности је доста сукоба – и у Украјини, а и на Блиском истоку.

Упркос свему, стручњаци сматрају да је мало вероватно да америчка влада заустави помоћ Украјини. Америчка помоћ Украјини служи као показна вежба. А ако би САД прекинуле са слањем помоћи, европске земље би такође следиле њихов пример. Ли верује да је америчка и европска помоћ Украјини игра у којој би, ако би САД смањиле своју помоћ, европске земље морале да пруже већу помоћ Украјини. 

А са пропалом контраофанзивом и Русијом која не показује знаке умора, Европа али и Запад све више заговарају проналажење мирног решења сукоба. 

Украјина је у очима Запада "производ" и ниједна земља неће платити вишу цену за безбедност Украјине. Ово још једном демонстрира тужну реалност: Украјина је највећи губитник у читавом сукобу, закључује "Глобал тајмс".

ГОРИ ОДЕСА - РУСКА АРМИЈА НАПАДА ЖЕСТОКО ВЕЧЕРАС: Руска артиљерија интезивно делује у Курахову

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА