Најновије

РУСКИ РАТНИ БРОД ДО ЗУБА НАОРУЖАН КРСТАРЕЋИМ РАКЕТАМА УЛАЗИ У АТЛАНТИК И НИЈЕ САМ! (ВИДЕО)

Ракетна фрегата руске Северне флоте "Адмирал Горшков" ући ће у Атлантски океан у петак након што је прошла кроз Ламанш, изјавио је новинарима у четвртак портпарол флоте Вадим Серга.

Руски официр на ратном броду фрегати "Адмирал Горшков" (Фото: Јутјуб)

Данас група бродова и помоћних бродова Северне флоте у саставу фрегате Адмирала Горшкова, мултифункционалног логистичког брода Елбрус и спасилачког тегљача Николаја Чикера прошла је кроз најужи део Ламанша надомак Довера. Сутра ће морнаричка група окончати свој транзит преко Ламанша и ући у Атлантски океан. У свом транзиту кроз мореуз, посаде морнаричке групе успешно су обавиле задатке заједничког маневрисања усред интензивне пловидбе.

Бродови и помоћни бродови Северне флоте прошли су раздаљину од преко 2.000 наутичких миља откако су напустили главну поморску базу флоте у Североморску. Фрегата Адмирал Горшков је први површински брод у Северној флоти који носи крстареће ракете “Калибар”.

Он је у више наврата обављао пловидбу од Балтика до Баренцовог и Белог мора да би тестирао противваздушну одбрану, ракетну, артиљеријску и минско-торпедну способност на морском пространству које контролише Северна флота. Године 2017. и 2018., фрегата је учествовала на главној руској поморској паради на путу за Кронштадт у Финском заливу.

Хути жестоко потукли Саудијце и Хадијевце. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

10 најмоћнијих армија света

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА