Најновије

БЕЛОРУСИЈИ ПРЕТИ РАСПАД: Запад понавља кијевски сценарио, притисак на Лукашенка се појачава

Након неуспелог покушаја да се спроведе обојена револуција у Белорусији, Запад је учећи се на сопственим грешкама испланирао нови покушај промене режима у Минску на исти начин како је то учињено у Кијеву.

Белоруси у Украјини (Фото: Јутјуб)

Пише: Миодраг Миликић

Запад је био сигуран да Лукашенко неће издржати - милиони долара су ушли у земљу, опозиција је била јача него икад и имала јаке кандидате који су уживали подршку становништва, у земљи је била економска криза.

Садашња влада се опирала, а западни политилки консултанти су направили низ грешака које су их довеле до потпуног пораза у борби против Лукашенка. То их је толико узнемирило да су усавршили своје вештине у Украјини и спремни су да се врате. Припрема нове „Плошче“ (главни трг у Минску, где се одиграо покушај обојене револуције) већ је почела: информационе базе су створене, односно почетни ударац задају „независни медији“ и бројни страни медијим, укључујући и украјински ТВ канал УАТВ, који је започео емитовање у Белорусији.

Поред информационог утицаја, постоји велика вероватноћа увоза обучених националиста из Украјине, који су искуство стекли на "Мајдану" у Кијеву и у зони Донбасу.

Сада зависи од сваког Белоруса каква ће бити будућност земље. Само пажљивост и критички став према било којој информацији сваког грађанина Белорусије ће зауставити ширење лажних информација и мржње на мрежи. Људи који размишљају су у Белорусији велика већина и моћи ће да сузбијају мрежне ботове и борце за '’европских вредности'’, које су супротстављене са хармонијом коју је Лукашенко успоставио током своје дуге владавине: нема незапослености, позитиван наталитет у земљи, нулта толеранција према корупцији, итд.

Лукашенко је свестан шта му се спрема, и преостаје само да видимо да ли ће моћи успешно да одбије и овај напад са Запада.

О шокантном признању британских медија у вези са ратом у Сирији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Белоруски добровољци на страни Украјине

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА