Најновије

ЈАПАНСКИ ЕКСПЕРТИ О РУСКОМ СИСТЕМУ С-400: Руси раде на новој ракети домета 500км?

Јапански медиј Jbpress објавио је текст у коме се говори о свим предностима руског ПВО система С-400. Њега карактерише велики домет и способност примене различитих типова ракета што га чини тренутно најбољим системом ПВО у свету. „Тријумфи“ се у пуној борбеној готовости распоређени на руском Далеком Истоку и Кини, где ни амерички борбени ефективи не би пуно помогли у случају веће ескалације у овом делу света.

С-400 (Фото: РИА Новости)

Руски ракетни систем С-400 „Тријумф“ се у основној конфигурацији састоји из осматрачког радара великог домета, командног пункта, нишанског радара и транспортно-лансирних јединица. Такође, у саставу комплекса се налазе логистичке машине за пуњење ракета, електростаница и друга помоћна опрема. Комплетна техника је размештена на мобилним платформама-точкашима-преноси интернет портал РГ.

Претпоставља се да осматрачки радар који се налази у склопу комплекса може једновремено да прати око 80 циљева, и да на њих наводи ракете. Данас је то најсавременији ракетни систем ПВО на свету, пише аутор овог текста Џон Китамура.

Лансирне јединице у саставу комплекса могу да употребљавају неколико типова ракета класе „земља-ваздух“, које су намењене различитим типовима циљева. Ракета 40Н6 је нови пројектил великог радијуса дејства, помоћу које се могу обарати и балистичке ракете средњег домета. Постоје информације да руски ракетни конструктори развијају нови тип ракете за систем С-400, који ће моћи да обара циљеве на даљинама и до 500км.

Батерију ракетног система С-400 чине четири транспортно-лансирне јединице са по четири ракете у свакој од њих. Две батерије образују дивизион, а два дивизиона ракетни пук. Нишански радар помоћу којег се ракете наводе на циљ може истворемено да координира рад 12 транспортно-лансирних јединица или 48 ракета.

Распоређивањем ракетних пукова опремљених системима С-400 на границима Источне Европе, у Сирији и на Далеком Истоку, образован је непоробојни бедем за ратна ваздухопловства потеецијалног непријатеља и то од Средоземног мора, па све до Арктика. С-400 покрива и Владивосток, где се налази главни штаб Тихоокеанске флоте. Даље, са овим системима су значајно ојачане источне руске границе као контра-тег америчкој авијацији која се може појавити из правца Јапанског мора.

Какав зслов су Турци преко Руса дали Асаду, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Испаљивање 12 ракета С-400

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА