Најновије

ММФ ЧЕКА ПОЗИВ ОД ЛЕГИТИМНИХ ВЛАСТИ ВЕНЕЦУЕЛЕ ЗА ИНТЕРВЕНЦИЈУ: Ко је за њих легитиман?

Међународни монетарни фонд спреман је да спасе економију Венецуеле, али тај задатак је толико тежак да ће захтевати помоћ и шире међународне заједнице, изјавила је директорка ММФ Кристин Лагард.

Венецуела (Фото: РИА Новости)

"Чим добијемо позив од легитимних власти у тој држави да дођемо и помогнемо, то ћемо и урадити", рекла је Лагард, преноси АП.

ММФ се још није изјаснио да ли подржава самопроглашеног председника Венецуеле Хуана Гваида или председника Венецуеле Николаса Мадура, који је освојио свој други мандат на изборима прошле године, а које су многе државе прогласиле нелегитимним.

Лагардова је потенцијалну економску помоћ Венецуели назвала "невероватним задатком", јер ће ММФ морати да прикупи доста информација које су бивши председник Венецуеле Уго Чавес и његов наследник Мадуро одбили да поделе с томк финансијском институцијом.

Према њеним речима, укупна сума која ће морати да буде пружена Венецуели је "значајна", али није изнела тачну суму.

"Отворићемо наш новчаних, размишљаћемо и постараћемо се да је наше срце на правом месту како бисмо помогли најсиромашнијима и најпогођенијима", рекла је Лагардова, преноси АП.

Економија Венецуеле смањила се за више од половине од 2013. године, према подацима са којима располаже ММФ. Због хиперинфлације и несташице хране и других потрепштинам најмање три милиона грађана Венецуеле напустило је земљу, указују подаци Уједињених нација.

Да ли Белорусији прети обојена револуција, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мадуро плесом изазива бес противника

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА