Најновије

НОВИ ХАОС, МИР ЈЕ НЕОДРЖИВ, РАТ СВЕ ИЗВЕСНИЈИ?! Индијске снаге обориле пакистански... (ВИДЕО)

Историјски напети односи између два суседа и две нуклеарне силе додатно су ескалирали након што је 40 индијских војника погинуло у бомбашком нападу који је извршила једна пакистанска терористичка група, да би сукоб кулминирао крајем фебруара окршајем пакистанског Ф-16 и индијског МиГ-21 изнад Кашмира.

Индијска војска (Фото: Јутјуб)

Према “India Express”, који се позива на индијско Министарство одбране, ваздухопловне снаге земље су обориле пакистанску беспилотну летелицу због повреде ваздушног простора. Како је известила медијска кућа, дрон је ушао у индијски ваздушни простор око 19:30 сати по локалном времену. То се десило убрзо након што је новинска агенција “Ani” саопштила да је један дрон оборен изнад града Биканера.

Пакистанске власти још увек нису коментарисале ове информације, док су вести уследиле након незапамћене ескалације између Њу Делхија и Исламабада, која је кулминирала сукобом око Кашмира, што је резултирало падом индијског МиГ-21, када је индијски пилот заробљен, и падом пакистанског Ф-16 крајем фебруара. Ваздушна битка уследила је након ваздушног удара индијског ваздухопловства на терористички камп групе Џаиш-е-Мохамед из пакистанског ваздушног простора.

Пакистанска група Џаиш-е-Мохамед, повезана са Ал-Каидом, преузела је одговорност за бомбашки напад на колону индијских војника у Кашмиру почетком фебруара, у којој је погинуло најмање 40 војника. Индија је окривила Пакистан због ћутања и пасивног односа према борби против тероризма, док је Исламабад демантовао те тврдње и оптужио Њу Делхи да крши територијални интегритет и суверенитет Пакистана обављањем ваздушних операција на пакистанској страни Кашмира.

Међутим, криза се стишала након што је Пакистан ослободио заробљеног индијског пилота у ономе што је премијер Имран Кан описао као "мирољубиви гест", а Исламабад је најавио повратак свог амбасадора у Индију раније ове седмице усред деескалације напетости.

У Сирији су убијена три америчка војника. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли Кашмир припада Индији или Пакистану?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА