Најновије

ДВЕ НЕДЕЉЕ ОД ПОКОЉА НА НОВОМ ЗЕЛАНДУ: Убица Брентон Тарант тражи ово! (ВИДЕО)

Две недеље након покоља у Крајстчерчу масовни убица жали се што нема приступ спољном свету. Брентон Тарант из Аустралије, оптужен за убиство 50 људи у организованом нападу на две џамије на Новом Зеланду, поднео је жалбе на начин на који га третирају у затвору.

Брентон Тарант (Фото: Јутјуб)

После првог појављивања у судници 16. марта, Аустралијанац је пребачен у Пареморемо у Окланду, а од самог почетка, он се жали на третман који има у најстрожем затвору. Према извору из установе, његова права на посету од 30 минута и један телефонски позив недељно су укинута "у сврхе безбедности, доброг реда и заштитног притвора".

- Врши се владавина закона, чак и у затвору ... Он заслужује заштиту статута као и сваки други затвореник - рекао је др Бил Хоџ, експерт са Универзитета у Окланду.

Новозеландска служба за затворе тврди да се са затвореником поступа у складу са законом и међународним обавезама.

- Он тренутно нема приступ телевизији, радију или новинама, нити су му одобрене посете. Из оперативно безбедоносних разлога не можемо открити више информација - истичу из Службе.

Како преносе новозелански медији, ћелије у којој је терориста има предња и задња врата. Предња врата су за чуваре, а задња воде у његово лично двориште, које је исте величине као и ћелија. У бетонском дворишту ограђеном зидовима Тарант може да проведе сат времена дневно.

Пред судом ће се појавити 5. априла али ће то, највероватније учинити путем видеолинка. Тарант је одбио адвоката наводећи да ће се сам бранити пред судом. Полиција још није потврдила хоће ли га суочити с оптужбама за тероризам.

Погледајте ОВДЕ где се налазе руске, а где иранске снаге у северозападној Сирији.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Масакр у Крајстчерчу био је данима главна тема мејнстрим медија широм света

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА