Најновије

РУСКИ РАТНИ РЕПОРТЕР ОТКРИВА: Ево због каквих баханалија је настала Исламска држава (ВИДЕО)

Руски ратни репортер Александар Сладков је пласирао своју теорију о узроцима настанка терористичке организације Исламска држава.

Багдад (Фото: Pixabay)

„Био сам сведок када су Американци заузели Багдад. И шта је онда било? Арапи, очекујући кораке од нових газда да уведу нови поредак нису то дочекали.

Баханалије и убиства одвели су земљу у пропаст. Улична трговина алкохолом, емитовање порнографских филмова, гледање кроз прсте пљачку Садамових палата ... Хаос самих Американаца.

Али једном сам видео незамисливо: видео сам импровизовани биро за запошљавање ирачких официра. Они су се окупљали у Багдаду, код бившег штаба ПВО, надајући се да ће пронаћи место у служби у корист САД. Тихо су намеравали да се прогурају у редове победника. Али Американци су их пркосно игнорисали.

Дакле, ово је верзија (и не само моја), да су ти ирачки официри, и постали су пионири Исламске државе, успут, највероватније су их Американци гурнули у то.

Погледајте лица тих људи, слушајте што ми кажу 2003. године. На крају пуцњаве у гомили дошло је до малог инцидента, наш преводилац се расправљао о нечему са бившим официрима", рекао је Сладков.

Један од бивших официра ирачке војске је рекао да су му амерички војници узели све. 

Други је рекао да нема ни пензију, ни плату, нити посао. Официри су се пожалили руском репортеру да су Ирачани преварени и да је највећи кривац за то бивши амерички председник Џорџ Буш, који им је обећао просперитет и новац, а од свега тога нису добили ништа.

Уместо мира, Ирачани су добили свакодневна убиства на улицама Багдада и других градова.

Александар Сладков је само један у низу људи који тврде да је незадовољство арапског народа у Ираку створило Исламску државу, и да је то контролисани бес којим управљају САД.

Какво је стање у Венецуели, пгледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ирак и Сирија после Исламске државе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА