Најновије

ЗНАЈУ ШТА ВАЉА: Индија купује нове руске тенкове Т-90 усред сукоба са Пакистаном!

Индијска влада донела је одлуку о куповини додатне серије тенкова Т-90 за своје оружане снаге. Русија је спремна да продужи одговарајућу дозволу, изјавила је за ТАСС савезна служба за војно-техничку сарадњу.

Т 90 (Фото: Риа)

"Русија је спремна да продужи лиценцу за производњу тенкова Т-90 у Индији у вези са одлуком индијске владе данабави више тенкова за своје оружане снаге", саопштила је савезна служба.

Русија ће наставити да пружа помоћ партнерима у Индији "у даљој производњи поменутих оклопних возила".

Анонимни изворе су рекли да је индијски Комитет за сигурност у влади одобрио одлуку о куповини серије од 464 Т-90МС руске производње.

Први уговор за продају тенкова Т-90 Индији потписан је 2001. године. Корпорација Уралвагонзавод требало је да обезбеди 124 готова возила и још 186 монтажних комплета за индијско министарство одбране.

У 2004, Русија и Индија су закључиле уговор за лиценцирану производњу од хиљаду тенкова Т-90. Три године касније потписали су споразум о испоруци још 124 готових возила и још 223 монтажна комплета.

У 2017. години, Индија је пристала да продужи дозволу за производњу. Заменик шефа руске федералне службе за војно-техничку сарадњу, Владимир Дрожов, изјавио је за ТАСС да је Русија спремна да "испуни сваки захтев индијских партнера у вези производње или снабдевања тенковима Т-90С".

Посаде два војна брода Црноморске флоте тестирале су могућности ракете П-270 Москит. Прочитајте ОВДЕ све о томе погледајте видео.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА