Најновије

ПУТИН НАЈАВИО: Завршава се тестирање ноћне море Пентагона (ВИДЕО)

Интерконтинентална балистичка ракета "Сармат" успешно пролази у завршну фазу тестирања, изјавио је руски председник Владимир Путин на састанку с вишим официрима и тужиоцима поводом њиховог именовања на више положаје и доделу звања, преноси ТАСС.

Сармат (Фото: Министарство одбране Русије)

Руски је напоменуо да се "последњих година свеобухватни развој војске и снабдевање трупа напредном опремом" спроводи "систематским радом великих размера". Према његовим речима, ракетни систем Авангард озбиљно ће повећати снагу Стратешких ракетних снага, док су комплекси Кинжал и ласерски систем Пересвет већ стављени у борбену дужност.

Како преносе РИА Новости, Путин је на састанку такође рекао да ће модерним врстама оружја, укључујући и хиперсоничну ракету Циркон, опремити модерне бродове и нуклеарне подморнице.

У фебруару је Путин открио карактеристике Циркона.

У марту 2018. године, Путин је говорио о стратешком ракетном систему Сармат и најавио практично неограничен број савременог оружја за руску војску: крстареће ракете Буревестник, подводни дрон Посејдон, ракетни систем Кинжал, ракетни систем Авангард и ласерски систем Пересвет.

Према званичним изјавама, Сармат, способан да носи терет од око 10 тона, може доћи до непријатељске територије дуж балистичке путање која пролази кроз Јужни пол и креће се на веома малој висини.

До данас је ракета прошла само тестове гађања. Потпуни тестови летења требали би да почну  2019. До 2025. године, руска војска би требало да добије више од 40 јединица "Сармата". Ракете ће заменити балистичке ракете Р-36М2 '’Војвода'’, које су произведене у Украјинској ССР..

Авангард је једна од главних тема у скоро свим армијама света, а у Пентагону су рекли да немају одговор на евентуални напад овом балистичком ракетом.

Причу о првом српском револверу можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА