Најновије

ШТА ЋЕ БИТИ ПОСЛЕ ВЕЛИКОГ МИТИНГА ОПОЗИЦИЈЕ? Широк списак захтева о оставкама

Најављени скуп опозиције који ће у Београду бити одржан 13. априла биће круна протеста који у Србији трају већ четири месеца и на којима се, у више од сто градова и општина, окупља више стотина хиљада људи, рекао је лидер српског покрета Двери и тренутно председавајући Председништва Савеза за Србију Бошко Обрадовић.

Бошко Обрадовић (фото: Јутјуб)

Он је за РТВ Војводине изјавио да је дошао тренутак уједињења српске опозиције без обзира на политичке и идеолошке разлике.

"Почели смо борбу против насиља, урушавања институција страха и неслободе. Желимо да превазиђемо општу политичку економску социјалну и сваку другу кризу у коју је Србија запала", рекао је Обрадовић.

Он је рекао да је првобитно широк списак захтева о оставкама најодговорнијих у друштву сведен на неколико ,чија суштина је преузимање одговорности за стање у друштву али и стварање услова за фер и демократске изборе у будућем периоду од шест до девет месеци.

"Није нормална ситуација да власт не жели да разговара са представницима протеста, као што није нормално да за такву одлуку председник Србије Александар Вучић добије одобрење или овлашћење председништва СНС-а", рекао је Обрадовић и навео пример француског председника Макрона који је после ескалације сукоба са жутим прслуцима позвао на дебату.

Одговарајући на питање шта ће бити после митинга опозиције, Обрадовић је потврдио да се неће одустати од нормализације рада парламента, РТС-а, РЕМ-а и осталих институција.

"Није нормално да се председник у све меша и да буде министар свих министарстава" закључио је Бошко Обрадовић.

Како патриотским песмама неће дозволити Вучићу да прича на митингу, погледајте ОВДЕ.

Извор: РТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Обрадовић предао кривичну пријаву против Вулина

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА