Најновије

СТРАХОВИТА ОСВЕТА ТАЛИБАНА: Оборен амерички бомбардер Б-52!

Талибански милитанти тврде да су оборили амерички Б-52 тешки бомбардер, извештава сиријски Мураселон. Инцидент се наводно догодио када је авион напустио ваздухопловну базу Шавраб у јужном Авганистану у раним јутарњим сатима у среду.

Талибани (Фото: Јутјуб)

- Муџахедин Исламског Емирата данас је рано ујутро погодио бомбардер Б-52 из тешког оружја у области Лар у округу Вашир у провинцији Хелманд - рекао је портпарол талибана.

За Б-52 се тврди да се оборен након ваздушног напада. И авганистанске и америчке власти тек треба да коментаришу ово питање. Тројица америчких војника погинула су 8. априла у бомбашком нападу на колону у близини ваздухопловне базе Баграм у североисточном Авганистану. Терористичка група преузела је одговорност за напад.

Талибани су се појавили 1994. на врхунцу грађанског рата у Авганистану. Група је имала власт у већем делу земље између 1996. и 2001. године; током овог периода, увела је исламски шеријатски закон. Талибани су смењени са власти од стране Коалиције коју су предводиле САД 2001. године и од тада воде герилски рат против владе у Кабулу и НАТО снага у Авганистану и суседном Пакистану.

Руски изасланик у Авганистану изјавио је у фебруару да милитанти контролишу најмање 50 посто територије Авганистана, а њихови редови укључују од 3.500 до 10.000 бораца Исламске државе, који редовно врше терористичке нападе широм земље.

Конвој сиријске војске мистериозно нестао. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Живот под талибанима у Авганистану

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА