Најновије

ШОК! САУДИЈЦИ ОБЕЋАЛИ МИЛИОНЕ ДОЛАРА КАЛИФИ ХАФТАРУ: Нећете веровати зашто (ВИДЕО)

Либијски фелдмаршал Калифа Хафтар добио је обећање од Саудијске Арабије да ће послати десетине милиона долара за финансирање војне офанзиве за преузимање главног града Триполија и свргавање међународно признате владе, наводи се у извештају који је објавио "Вол стрит журнал" у петак.

ЛНА у продору (Фото: Јутјуб)

Саудијска Арабија обећала је на десетине милиона долара за плаћање операције, изјавили су виши саветници саудијске владе за “Вол стрит журнал”. Понуда је стигла током посете Калифе Хафтара Саудијској Арабији која је била само један од неколико састанака које је Хафтар имао са страним званичницима недељама и данима пре почетка војне кампање 4. априла.

Сједињене Државе и Европска унија су позвале Хафтара да избегава војни сукоб, друге силе су слале оружје, средства и другу подршку која је помогла Хафтаровој војсци да преузме контролу над нафтом богатом Либијом, наводи се у извештају. Хафтер је најјачи од свих ратних заповедника у источној Либији након исламистичког устанка који су подржале САД и ЕУ, а којим је збачен и убијен дугогодишњи лидер Моамер Гадафи 2011. године.

Хафтер покушава да уједини Либију тако што ће свргнути признату Владу Националног договора (ГНА), која се налази у Триполију, али има мало овласти изван главног града.

Гадафијевци на страни Калифе Хафтара. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Либијска национална армија оборила авион ГНА током напредовања на југу Триполија

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА