Најновије

ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ: Трамп бира новог шефа службе безбедности!

Амерички председник Доналд Трамп саопштио је да ће номиновати републиканца из Тексаса Џона Ретклифа на позицију шефа шпијунске службе уместо Дена Коутса.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Коутс, актуелни директор национане обавештајне службе, који се сукобио са Трампом у вези са проценом о питањима Русије, Ирана и Северне Кореје, повући ће се 15. августа, саопштио је Трамп путем Твитера.

Трамп је написао да ће Ретклиф бити добар лидер и захвалио Коутсу на служби држави.

Позиција директора националне обавештајне службе успостављена је после напада на САД 11. септембра 2001. године, а особа која је обавља надгледа рад 17 америчких цивилних и војних обавештајних агенција, укључујући Централну обавештајну агенцију.

Ретклиф, члан обавештајне и правосудне комисије Представничког дома, бранио је Трампа током сведочења бившег специјалног саветника Роберта Милера о својој двогодишњој истрази о мешању Русије у председничке изборе 2016. године и могућем ометању правде.

Ретклиф је оптужио Милера да је прекорачио своја овлаштења у извештају обимном дискусијом о могућем ометању правде од стране Трампа након што је специјални саветник одбио да извуче закључак о томе да ли је Трамп починио кривично дело.

Ирански председник жестоко одбрусио британцима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА