Најновије

ДЕРИКОЖЕ! ХОЋЕТЕ ДА УЖИВАТЕ У ПРИРОДИ, МОРАЋЕТЕ ДА ПЛАТИТЕ: Уводе се нова правила на овој омиљеној српској туристичкој дестинацији (ВИДЕО)

Ко жели да у комерцијалне сврхе направи фотографију у Парку природе Стара планина, убудуће ће за то морати да плати 2.000 по дану. А новим ценовником које је донело ЈП Србијашуме, ко жели да преспава у шатору на овој планини мораће да плати 30 динара дневно по метру квадратном шатора, пишу Јужне вести.

Љубитељи природе на Старој планини (Фото: Јутјуб)

Половином прошлог месеца донета је Одлука о накнадама за коришћење заштићеног подручја Парка природе Стара планина којом су утврђене нове цене за коришћење заштићеног подручја, а нови ценовник доноси неколико занимљивих података.

- Годишња накнада за камп приколице је 3.800 динара, а власници викендица и вила за одмор плаћаће 100 динара по квадратном метру. Сваки квадрат ресторана, објекта брзе хране, бара или кафане, коштаће власнике 800 динара - наводи се у одлуци.

Новим ценовником предвиђено је да власник хотела плаћа годишњу накнаду 1.200 динара по кревету, а власник куће за сеоски туризам 430 динара.

Интересантно је да ће сакупљачи гљива, лековитог биља и других шумских плодова плаћати годишњу таксу од 1.800 динара, ако желе да гљиваре 7 дана платиће 450 динара, а један дан у шуми у сакупљању печурака и биља коштаће их 120 динара.

Целокупан ценовник доступан је на увид ОВДЕ.

Патријарх Иринеј је на Космету. Погледајте ОВДЕ.

Извор: juznevesti. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Скијање на Старој планини

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА