Најновије

ЛИНТА: Колинда и Пленковић у Јасеновцу се ругају жртвама! Промовишу усташтво, а онда глуме невинашца и антифашисте!(ВИДЕО)

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта оценио је да долазак хрватске председнице, премијера и председника Сабора у Јасеновац представља дубоко ругање жртвама "највеће фабрике смрти" на Балкану у Другом светском рату. Како је навео у изјави достављеној медијима, Пленковић и други представници власти само декларативно и повремено осуде усташки режим и кажу да поштују све жртве.

- То чине пре свега због међународне заједнице, а у суштини воде ревизионистичку политику чији циљ је релативизација усташтва. Постоји много примера који потврђују став да Влада Андреја Пленковића није учинила ништа да се Хрватска суочи са својом злочиначком прошлошћу, да призна да је НДХ починила геноцид над српским народом, да изрази кајање српским жртвама и затражи опроштај - навео је Линта. 

Он истиче да су у питању представници власти која, како каже, ставља срамотни знак једнакости између Јасеновца и Блајбурга, која је вратила покровитељство над комеморацијом убијеним усташким злочинцима у Блајбургу, која финансира удружења чији је циљ да докажу како је Јасеновац тобоже био сабирни и радни логор, која дозвољава деловање удружења са усташким грбом и озлоглашеним поздравом "за дом спремни"…

То је, набраја, власт која шаље своје представнике на усташки дернек тзв. Девете бојне ХОС-а у Сплиту чији чланови отворено величају усташтво, која одбија да законом забрани употребу нацистичких, фашистичких и усташких симбола и строгим затворским и новчаним казнама, која из буџета финансира концерте проусташког певача Томпсона…

Прочитајте ОВДЕ ко каже да нема жичане ограде на граници са Србијом.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА