Најновије

ВУЧИЋ: Свако је пребројан у главу, испред зграде Председништва живе душе није било!

- Ти људи су пребројани у главу, свако је приказан и пребројан, и не разумем ту хистерију у лажи којом су неки покушали да своје незадовољство прикрију- рекао је председник Александар Вучић коментаришући број грађана који се јуче окупио на протесту "1 од 5 милиона" у Београду.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

На питање новинара о јучерашњем протесту опозиције и како коментарише то што су швајцарски и немачки медији објавили да је се окупило 10.000, а да је "Спуњик" пренео да је било чак 50.000, Вучић је, између осталог рекао, да је из зграде Председништва "све могао да слуша" и да "живе душе није било испред зграде Председништва, нити у близини градске скупшине".

- Онда смо чекали да се врате... Имали смо разлику између софтверског и ручног бројања, разлика од 65 лица, разлика између 7.400 и 7.500... Да се не бисмо гађали сви заједно лажним цифрама и проценама, ти људи су пребројани у главу, свако је пребројан и показан - рекао је Вућић.

Али, додао је, није толико битан број људи, "иако је то из целе Србије, иако је пет месеци најављино", већ то што су, како је рекао, "све време обмањивали јавност о броју људи".

Он није толико озбиљан, али није ни за потцењивање, није мала ствар, јер са тим бројем можете да пређете цензус - рекао је Вучић и додао да је управо зато Маја Гојковић, председница Скупштине Србије и позвала на разговор, "али ми смо схватили да они ни са њом не желе да разговарају".

- Мање од 500 их је било у Булевару Александра, Таковској и Кнеза Милоша. Ни раскриницу нису могли да заузму. Никога ту није било. Код градске скупштине није никога било, нити код Председништва - рекао је Вучић.

Коментаришући извештавање појединих медија о митингу опозиције, Вучић је рекао да су неки инсистирали на сликама из шетње тако што поставе камеру испред зграде Владе Србије, где број од њих 800 до 900 изгледа као маса која се слива.

Оценивши да је све то, како је рекао, "смешно", председник је истакао да то што је, на пример, Спутњик пренео да је реч о 50.000 грађана је "безобизирна и безобразна" лаж.

Напоменуо је и да је сачекао да се врате из шетње и да их је тада, према ручном и софтверском бројању, било прецизно 3.978, што су поједине телевизије пренеле процењујући да је реч о "великом броју људи".

Истовремено, он је позвао грађане Србије да у петак, 19. априла дођу на митинг СНС и "саслушају шта је то што имају да кажу шта је до сада учињено и шта је још намера да се учини".

Очекује, каже да ће у петак говорити пред "вероватно највећим бројем грађана", те да жели да грађанима "озбиљније и садржајније говори о свим плановима".

Он је позвао опозицију да више не прети и да "већ ураде то чиме прете, насилним деловање, како би се све већ једном завршило".

- Немојте више да нам претите. Дојадисте. Хајде само да вас видим - рекао је Вучић.

"Бринем и због сусрета у Берлину"

Што се тиче Косова, Вучић је рекао да "веома брине због свега".

- Ако ме питате, бринем и због сусрета у Берлину. Не због тога што се плашим било каквих притисака, нити мислим да ће их бити, већ не видим ни како даље ни шта даље са људима који су тако и толико неодговрни као што су албански лидери данас. То је оно што код мене изазива и велику бојазан и одређени страх, али утолко више ће нас натерати на још озбиљније и одгворније понашање - рекао је Вучић новинарима после обиласка радова на Клиничком центру Србије.

Он је додао да су албански медији, за разлику од немачких и швајцарских, па и хрватских, видели ствари на улицама на другачији начин.

Поновио је и да опозоција окупљена у СзС не нуди никакав програм, а да им је зато број присталица све мањи.

"Интелигентном акцијом Весић и Вулин надиграли СзС"

Вучић је рекао и да су они планирали да штрајкују глађу, али да су их "интелигентном акцијом Весић, Вулин и посланици СНС надиграли".

- Предлажем им да спреме фотоапарате у петак, 19. априла и да све то прикажу као њихов највеличанственији скуп. Ја им дајем ауторска права, а народ ће бити фасицниран и рећи им - свака цаст - рекао је Вучић.

Додао је и да би за њега лично било поразно, ако 19. априла у Београду, на скупу у оквиру кампање "Будућност Србије", из Лесковца и Врања не буде било више људи него што је јуче било на протесту у Београду.

Вучић: Извињавам се Мађарима, то није став већинске Србије

Председник Србије Александар Вучић извинио се данас Мађарима који зиве у нашој земљи због онога што је јуче речено на опозиционом скупу у Београду истичући да то није став већинске Србије.

- То што је јуче речено за наше грађане Мађаре није став већинске Србије. Ја им се на томе извињавам, то је став дела неодговорних и неозбиљних људи и никога више. То је све - поручио је председник Вучић у разговору са новинарима после обиласка радова на КЦС.

Он је рекао да се још једном извињава свим људима у Суботици, Кањижи, Чоки, Сенти, Молу и Ади, Бечеју, Темерину...

- Извињавам се и јунаку са Кошара Тибору Церни и свим људима из Дебељаче и многих других места и њиховим породицама цији су близњи полагали зивоте на олтар српске отадзбине. Али, шта да радите, неодговрност појединаца нема границе - рекао је Вучић.

Прочитајте ОВДЕ нову колумну Лазанског о Ђаковици и Косову.

Извор: Танјуг/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Оптужују ме да ћу признати независност, а сами су је већ признали.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА