Најновије

НОВА ПОШАСТ ПРЕТИ РУСИЈИ: Министарство спољних послова тврди да моћне организације ударају на државу! Регрутују све више грађана! (ВИДЕО)

Транснационалне нарко организације све чешће су почели да регрутују Русе путем друштвених медија и инстант гласноговорника, уз употребу најсофистицираније шеме утицаја, саопштило је данас руско Министарство спољних послова.

Москва (Фото: Риа)

"Транснационалне нарко организације све више покушавају да регрутују грађане Русије и користе их као муле за пренос дроге. Користе се најсложеније шеме утицаја, попут уцењивања и застрашивања", наводи се у саопштењу Министарства, преноси Тасс.

То је резултирало растом хапшења Руса у страним државама због сумње да су кријумчарили дрогу, због чега Министарство упозорава на потребу да се поштују закони и обичаји земље у којој се борави и да се не узимају никакви пакети, путне торбе, предмети или сличне ствари, чак и празне.

"Дилери дроге често прибегавају овој тактици да би користили руске грађане за кријумчарење дроге", наводи се у саоппстењу Министарства и додаје да су места на којима се највише врбују грађани Русије Јужна Америка и југоисточна Азија.

Како се наводи, због разних облика криминала везаних за дроге, предвиђене су дуготрајне затворске казне, негде чак и смртне, а заштита права ухапшених грађана веома је ограничена у таквим околностима.

Прочитајте ОВДЕ како је то Путин посрамио западне експерте.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА