Најновије

БРИТАНСКИ DAILY EXPRESS: Руска „Сатана-2“ може избрисати Енглеску и Велс са мапе света (ВИДЕО)

У британским медијима прокоментарисали недавну изјаву руског председника која је потврдила да су тешке интерконтиненталне балистичке ракете „Сармат“ ушле у завршну фазу свог тестирања.

Лансирање Сармата (Фото: РИА Новости)

У британском таблоиду Daily Express, су напоменули да ова интерконтинтална балистичка ракета представља најмоћније нуклеарно оружје које поседује руска армија. „Ова џиновска звер, коју још називају и Сатана-2, је близу свог усвајања у јединице стратегијске намене. На овај начин, руске армија ће у свом наоружању поседовати ракету која заједно може да уништи Енглеску и Велс“- констатују аутори овог текста. Посебну забринутост је проузроковала чињеница да овај ракетни комплекс може да уђе у оперативну употребу већ за две године, уз осврт на њен огроман домет који омогућава удар преко Северног и Јужног пола.

Поред ове ракете, аутори текста наводе још „смртоносних новитета“ које су већ развили руски конструктори. Тако су енглески новинари споменули хиперувучну ракету „Кинжал“ и ласерски систем „Пересвет“, који су већ ушли у оперативну употребу- преноси интернет портал РГ.

„Хиперзвучно оружје од којег нема одбране приказано је недавно на видео-материјалима. Ради се о ракети „Сармат“ (а не ракети „Кинжал“ како је написано у оригиналном тексту, прим преводиоца). Ракета ће имати најмање 15 бојевих глава са засебним блоковима (150-300 кт) који ће се хиперсоничном брзином обрушавати на циљ. Њено пробно лансирање је извршено из подземног силоса у Плесецку, где се потом устремила ка свом циљу у облаку белог дима“- напоменули су новинари овог таблоида.

Поред хиперзвучног оружја, новинари британског таблоида Даилy Еxпресс споменули су још и нове површинске ратне бродове и атомске подморнице које ће у свом наоружању имати хиперзвучне ракете „Циркон“, које немају аналога када је у питању ефективни домет и брзина лета. „Ова ракета је намењена да уништи америчке градове у случају нуклеарног рата“- уверени су енглески новинари.

У исто време Даилy Еxпресс констатује да у овом моменту „амерички званичници показују висок степен забринутости услед потенцијалне опасности које може да донесе примена хипервучног оружја, посебно оног којег носи тешка ИБР „Сармат“. Ово оружје се може кретати брзинама које су пет и више пута веће од брзине звука“. Тешку интерконтиненталну балистичку ракету „Сармат“ погони ракетни мотор на течно гориво.

Нова тешка интерконтинентална ракета на течно гориво „Сармат“, способна је да изврши фаталне ударе по непријатељским циљевима, на готовом свим меридијанима и паралелама јужне и северне земљине полулопте. Она може да изведе нападе кроз ракетне коридоре који се налазе како на Јужном тако и на Северном полу.

О моћном совјетском топу који је прошао разна ратишта прочитајте ОВДЕ.

Извор: Bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА