Најновије

КНЕЖЕВИЋ: Давао сам новац ђаволу, Мило је Калигула и велика кукавица!

"Мило, проглашаваш своје коње министрима и амбасадорима. Ти си господар перверзија који окупља жене својих пријатеља и министара око себе и код себе", истакао је Кнежевић.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

У организацији покрета “До слободе”,  вечерас у 20 сати у Подгорици, одржао се протест у Улици Слободе, испред зграде Тужилаштва у Подгорици. Више хиљада окупљених са нестрпљењем су ишчекивали обраћање председника Атлас групе Душка Кнежевића, путем видео бима. Прва се окупљенима обратила Ива Бајковић, која је истакла следеће:

- Овде смо се окупили да кажемо – доста је. Доста је наше деце која одлазе, гладне деце и пензионера, корупције и криминала. Доста је било трошења нашег новца, летовања док ми не можемо ни до Сутомора. Са овог скупа поручујемо да смо сити ове власти и корупције. Желимо државу свих грађана.

Као што је и предвиђено, говорио је и посланик Неђељко Рудовић:

- Ја сам прихватио да говорим из једног разлога, а то је да само заједно можемо успети. Морамо да направимо власт која служи народу. Нама нема будућности ако државом управља онај ко има дебљу коверту. Нема тог мајчиног сина који ће нам забранити да говоримо и живимо слободно. Снажни смо кад смо сложни. А када смо сложни можемо све без обзира на наше идеолошке разлике. Црна Гора је наша кућа, осигурајмо њене темеље.


Један од младих људи, примораних да “трбухом за крухом” крену у иностранство, Борис Пејовић, обратио се окупљенима преко видео бима и истакао:

- Поздрављам вас из САД. Радим као возач камиона иако сам завршио факултет у Црној Гори. Нажалост, много људи напустило је нашу земљу, а тај тренд се наставља. Њихов највећи хендикеп је непоседовање чланске карте ДПС-а. Разочарани и прогоњени траже срећу под неким другим небом. Зато је време да се стане на крај овом беспућу. Време је да се боримо и бринемо за будућност наше деце, за земљу у коју ћемо се враћати, а не куповати карте у једном смеру.

Мирослав Мики Мијатовић, спортиста, нагласио је да је ово побуна гладних против незаситих, потлачених против бахатих – борба против феудалаца.

- Има нас више који не пристајемо на ћутање и ропство. Овде су људи који више неће да плаћају данак у криви. Који поручују стоп тиранији, стоп диктатору. Мило нас својом бахатошћу третира као марву. Поручујемо да ми нисмо његови поданици и Црна Гора није његов феуд. Он је мојој генерацији украо младост. Тај лажни председник са предумишљајем краде изборе и гради лажне институције. Мени је држава убила брата од 21 годину. Недужног на правди бога. Лажу нас. Па су га после 20 година дигли из гроба и ставили у бирачки списак. Проклето им било. Проклето било ко на мртвим душама добија изборе - закључио је Мијатовић, чији је говор изазвао снажне реакције протестаната.

Путем видео бима говорила је и Дуња Бошковић-Кнежевић, такође једна од многих који су били принуђени да срећу и живот достојан човека потраже ван граница Црне Горе:

- Жао ми је што нисам физички са вама. Почела сам у туђој земљи да радим. Познати смо као људи који не љубимо ланце. Принудили су ме да потражим себи други пут и неко боље место. Нека буде борба непрестана, и ја сам уз вас.

Радан Раичевић је поздравио присутне речима:

- Добро вече, опустошена земљо, у којој ништа није остало осим бакље слободе у срцима твојих кћери и синова. Поздрав за студенте који одлазе на рад у плантажама марихуане у САД да би платили своје студије. Ово је земља која је осакаћена уколико их не спречимо сада – биће ово покојна Црна Гора.

Након веома инспиративних говора својих претходника, реч је узео, Душко Кнежевић, лидер Атлас Групе, који је истакао да се нада да ће се брзо и лично појавити у улици Слободе.

- Признајем, давао сам новац ђаволу. Одлучили су да ми све отму, да ме прогласе криминалцем. Ја не ћутим, ја не молим, ја стојим уз вас. Мило, ти си Калигула, проглашаваш своје коње министрима и амбасадорима. Ти си господар перверзија који окупља жене својих пријатеља и министара око себе и код себе.

Рекао је да “прва” фамилија нема стида, и још једном подсетио на све њихове сумњиве приватизације.

- Буди мушко, кукавице људска, признај шта си све радио. Ја ти нисам пријатељ, а држао сам те на власти. Ја сам одлучивао победника на сваким изборима, убедио Андрију Јовићевића да не иде у председничку трку, али ће те он и почистити ускоро. Организуј дуел ако си мушко, па да видимо ко ће се презнојавати. Мило воли мрак и подземље. Погледајте шта ради, и на све начине покушава да онемогући конекцију. Данас ме звао твој пријатељ Бокан Воли, који каже да није твој пријатељ, и да те познаје само са кошарке. Очигледно, сви хоће да напусте брод који тоне. Платићеш пред поштеним судовима, по закону, а не пред слугама Катнићем и Станковићем.

Посебно се обратио Миливоју Катнићу, за кога је рекао да прима инструкције од криминалца Зорана Лазовића и да је заштитник фармацеутске мафије, као и Ивици Станковић, за којег је рекао да није способан да било шта уради, већ да је купљен од стране Бемакса, и Боканове нарко мафије.

„- вој син Алекса је велики пријатељ и партнер свих нарко-картела на Балкану - поручио је Станковићу.

Посебно се осврнуо на Државни удар, назвавши га спрдњом. Организатори протеста су још једном поновили захтев за оставком Мила Ђукановића. Такође, поручили су да ће тражити и прве слободне изборе, и стварање слободних институција. Подршку протесту дао је и ДФ, уз констатацију да подржавају све акције усмерене на обарање режима.

Напали Шешеља због Хртковаца. Погледајте ОВДЕ шта им је одговорио.

Извор: in4s. net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Подсетимо се како Мило Ђукановић вређа

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА