Најновије

Супруга Слободана Милошевића кремирана у Москви: Ево ко је све присуствовао кремацији

Мирјана Мира Марковић, супруга бившег председника Србије и СР Југославије, кремирана је данас у Москви, објавила је БК телевизија.

Мира Марковић (Фото: Јутјуб)

На вечни починак мајку је испратио син Марко Милошевић, а на опроштају су говорили Сергеј Николајевич Бабурин, академик и некадашњи потпредседник руске Думе, и Владимир Иванович Добренков, проректор Московског државног универзитета Ломоносов на којем је Мира Марковић, као доктор социологије, била почасни професор.

Кремацији је присуствовало особље амбасаде Србије и узак круг пријатеља, што је била жеља породице.

Као што је БК телевизија већ објавила, ћерка Марија Милошевић, која живи у Црној Гори, била је спречена да присуствује јер не поседује путне исправе и остала потребна лична документа, због чега није могла да буде ни на сахрани свог оца 2006. године.

Урну ће сутра у Србију донети најбољи пријатељ Мире Марковић, Драгомир Ј. Карић, који ће на београдски аеродром Никола Тесла слетети у 19 часова редовним летом из Москве. Потом ће урну предати Удружењу „Слобода“ и она ће у петак увече бити смештена у породичној кући Милошовића у Пожаревцу. Пепео неће бити дељен на три дела, како се претходних дана спекулисало у поједним медијима, наводи се у саопштењу БК.

Сахрана Мире Марковић је у суботу у 15 часова. Након полагања урне испод липе у дворишту у којем почива и њен супруг, свештенство СПЦ Епархије браничевске ће служити опело, које по овлашчењу чланова породице организује Војислав Шешељ.

Мира Марковић је преминула у недељу у 77. години у Москви услед компликација изазваних упалом плућа, коју је добила након две операције.

Била је доктор социологије и лидер Југословенске левице, а од 2003. године живела је у Русији. Предавала је на ПМФ, као и на Америчко-франсцуском факултету за менаџемент и Факултету за међународни менаџмент у Београду. Била је редовни члан Руске академије друштвених наука и гостујући професор Московског државног универзитета Ломоносов и почасни професор Универзитета Ломоносов у Москви.

Погледајте ОВДЕ шта су Хрвати ново смислили.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мира Марковић говори за Би-Би-Си 2001. године

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА