Најновије

ЏИХАДИСТИ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ ЛИКУЈУ: Пожар у Нотр Даму је божја казна за хришћане! (ВИДЕО)

На постерима групе "Ал Мунтасир", блиске Исламској држави, пожар у коме је оштећена катедрала Нотр Дам представљен је као божје дело и као казну за хришћане. Иако ниједна терористичка група није преузела одговорност за трагични пожар и све указује на то да је у питању несрећни случај, "Ал Мунтасир" је преплавила интернет фотографијама на којима се прети уништењем катедрале, пренела је агенција В4НА.

Пожар у катедрали Нотр Дам (Фото: Јутјуб)

У извештају организације која прати пропагандне активности исламских терористичких група СИТЕ наводи се да су испод слика које приказују Нотр Дам у пламену истакнуте поруке "Леп дан", или "Пазите се следећег пожара". Ал Мунтасир је група која је позната француским властима и која је првенствено била активна у Сирији, али је од недавно присутна и у Европи.

Како наводи агенција, цркве и хришћански симболи су већ дуже време у озбиљној опасности у Француској. Подсећа се да је у последњем терористичком нападу у Паризу као мета означена црква у близини Нотр Дама.

Подсетимо да су катедралу Сен Сулпис 17. марта запалили непознати починиоци, али је срећом пожар на време угашен. Исто тако наводи се да Нотр Дам није први пут означен као мета, наиме 2016. године је француска противтерористичка агенција ухапсила три жене које су желеле да приђу катедрали аутомобилом са седам припремљених плинских боца.

Овог лета избија нови рат. Блиски исток ће се давити у крви. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пожар у катедрали Нотр Дам у Паризу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА