Најновије

ЈУТКА ПОСЛЕ ОСТАВКЕ: Када би сада били избори, освојио бих 90 одсто гласова!

Милутин Јеличић Јутка више није на месту првог човека Бруса. Седница Скупштине општине Брус имала је потребан кворум како би се Јеличићева оставка констатовала. На истој седници одборници су изгласали Сашу Милошевића за новог председника.

Јутка са Батом Гашићем (Фото: Јутјуб)

На данашњој седници констатована је Јеличићева оставка, али и његовог заменика и чланова Општинског већа.

У јавности се претходних дана пуно говорило о овој седници. Да ли ће она уопште бити и одржана и да ли ће имати кворум. Њега је било јер је од укупно 29 одброника на седници било присутно њих 20. То је било довољно да се констатује његова оставка.

Испред зграде Скупштине општине у тренутку док се одржавала седница, окупили су се представници опозиције, међу којима и лидери Савеза за Србију Драган Ђилас, Бошко Обрадовић, Борко Стефановић.

Они су тражили да се именује нови председник општине јер би, како су рекли, у супротном Јеличић могао да обавља дужност председника општине, до избора новог.

“Дошли смо у Брус и позвали грађане да нам придруже због тога да бисмо били сигурни да ће Јуткина оставка бити констатована. Јер они су могли да измисле неку правну заврзламу и да он и даље остане на челу општине Брус. То нисмо хтели да дозволимо и сматрамо да је притисак грађана у протестима али и медија који су били храбри да о томе извештавају био веома важан и довео до тога до праведног решења. Сада очекујемо да државни органи буду ажурни и у кривичном поступку”, рекао је Борко Стефановић.

Лидери СзС у једном тренутку су извели неку врсту перформанса. Носећи руже у рукама, кренули су ка групи жена које су стајале на степеницима испред Скупштине како би Јутки дале подршку. Али, када су им лидери СзС пришли са цветовима, оне су окренуле леђа и нису желеле да прихвате поклоне.

  После вишечасовног одржавања седнице, одборници су изабрали новог председника општине Брус, а Саша Милошевић ће убудуће обављати посао првог човека Бруса. Јеличић каже да је задовољан избором свог наследника.

“Наставиће да ради као што сам и ја радио. А медијима поручујем да боље пишу и да неистине и лажи не објављују. Ја сам доживео медијску тортуру. А они ме нису бирали, већ народ, чију апсолутну подршку и даље имам”, рекао је Јеличић и поручио да би, када би се сада одржали избори, освојио 90 одсто гласова.

Јеличић је у фокус јавности доспео након што је оптужен за сексуално узнемиравање своје секретарицу Марију Лукић којо је, између осталог, послао око 15.000 непримерених порука. И тај случај је пред судом у Брусу, а наредно рочиште је 10. априла.

Прочитајте ОВДЕ све детаље о овом случају.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА