Најновије

КАЈЛ СКОТ ПОКАЗАО ЈЕ ЂАЦИМА МАПУ СРБИЈЕ БЕЗ КОСОВА И НАПРАВИО СКАНДАЛ! Ево како су га постидели! (ФОТО)

Амбасадор Скот је на свом налогу на Твитеру објавио да је 11.априла ученицима апатинске основне школе одржао предавање на којем им је представио своју земљу

Кајл Скот (Фото: Јутјуб)

На информацију да је амбасадор Кајл Скот у једној апатинској основној школи показао мапу Србије без Косова и Метохије, у Амбасади те земље кажу да је реч о мапи "која је у службеној употреби у САД", а чији је став о Косову познат, али да је предавање било посвећено Аризони и да нерешени односи Београда и Приштине нису поменути ниједном.

- Мапа Србије коју је амбасадор, показао поредећи је по величини са савезном државом Аризоном у којој се родио, је мапа која је у службеној употреби у Сједињеним Државама. Политика Вашингтона по овом питању је добро позната - наводе у Амбасади.

Како истичу, посета школи је била фокусирана на географију и културу Аризоне, укључујући и чињеницу да је Аризона три пута већа од Србије, без обзира, како кажу, "да ли се рачуна са или без Косова".

- Нити један једини пут нису споменути нерешени односи између Косова и Србије - додају у Амбасади.

Самостални посланик Миладин Шеварлић поделио је данас са новинарима у Скупштини Србије информацију да је Скат недавно у апатинској ОШ "Жарко Зрењанин" одржао предавање и том приликом три пута показао мапу Србије без Косова и Метохије.

Шеварлић је упитао шта би се десило да је српски амбасадор у САД одржао предавање тамо и "приказао мапу Америке без (Новог) Мексика, који неће постати део "велике Албаније", али може постати део "великог Мексика".

Како је навео, на мапу коју је показо Скат реаговали су ученици узвикујући "Косово је Србија", на шта је амбасадор, додаје Шеварлић, само променио слајд и наставио са својим предавањем.

Амбасадор Скат је на свом налогу на Твитеру објавио да је 11.априла ученицима апатинске основне школе одржао предавање на којем им је представио своју земљу.

- Данас сам у овом граду уживао представљајући своју државу ученицима ОШ "Жарко Зрењанин" и био део квиза "Географија САД и ја", програмом @УСЕмбашyСербиа путем којег ђаци из целе Србије имају прилику да боље упознају САД - написао је Скот.

Из школе у Апатину нису били доступни за коментар, а речено је  да та установа због Ускршњих празника не ради до понедељка 22.априла.

Прочитајте ОВДЕ за кога Бора Ђорђевић каже да је продао Косово.

Извор: espreso. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА