Најновије

ЛИКВИДИРАН ЧОВЕК ЛУКЕ БОЈОВИЋА! Брутално убијен пред женом и двогодишњом ћеркицом!

Баранин Зијад Нурковић (24) из Рожаја, близак клану Алана Кожара, убијен је у Шпанији, потврђено је из црногорске полиције. На њега је пуцала за сада непозната особа у шпанском месту у близини Малаге, док је био у возилу са супругом (20) и двогодишњом ћерком. Он је како се сазнаје са породицом био у Шпанији туристички. Рањен је у четвртак увече у главу и био је у коми до петка, прикључен на апарате, али лекари нису успели да се изборе за његов живот.

Шпанска полиција (Фото: Јутјуб)

Црногорска полиција обавештена је о ликвидацији и већ је колегама из Шпаније пружила одређена сазнања о Нурковићу. Вест о овој ликвидацији објавио је и шпански портал Еспањол, али није саопштио идентитет особе која је убијена. Како су навели, мушкарац (24) је убијен када је возилом путовао са супругом и ћеркицом.

Шпанске власти покушавају да дођу до убице и разјасне под којим околностима се догодила ликвидација, као и мотив злочина. Овај шпански портал пише да се испитују све могућности, али да све указује да се иза злочина крију послови са дрогом. Нурковић је познат полицији и важио је за блиског сарадника Алана Кожара, који је иначе човек од поверења клана Луке Бојовића. За Кожаром полиција трага због покушаја убиства сада покојног Слободана Шарановића.

Ко је Алан Кожар?

Кожар је човек од поверења вође Земунског клана Луке Бојовића који се сумњичи за организовање криминалне групе и припремање убиства Слободана Шарановића.

Иначе, убиством Бранислава Шарановића, Слободановог млађег брата у октобру 2009. у Београду, почео је крвави рат између породица Шарановић и Бојовић. Кожар је означен као вођа једног од криминалних кланова у Бару. Руководство над групом је преузео након што је у саобраћајној несрећи 2013. године погинуо Лука Ђуровић, који је првенствено важио за првог човека Луке Бојовића. Кожар је пуштен из затвора након шест месеци одлужене казне и девет месеци због подметања три експлозије на градилиште хотела "Сплендид" у Бечићима, као и за покушај изнуде бизнисмена Жарка Радуловића, сувласника хотела.

Убиство Слободана Шарановића по налогу Луке Бојовића требало је да реализује Нишлија Милан Динић у децембру 2016, убрзо након што је Шарановић пуштен из притвора у Спужу, где је био због оптужби да је организовао ликвидацију Лукиног млађег брата Николе Бојовића. Међутим, како је утврђено у истрази, Динић није могао да га убије, већ је предао Шарановићу оружје из којег је требало у њега да испали смртоносне хице. Три месеца касније, Шарановић је ипак убијен испред своје куће у будванском насељу Дубовица. За Кожаром је у фебруару ове године расписана црвена потерница.

Сахрањена Мирјана Марковић. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер, Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Михајло Улемек о Луки Бојовићу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА